Entitats socials i el món financer aposten per crear noves vies de comunicació

Entitats socials i el món financer aposten per crear noves vies de comunicació

Resum: 

El passat dia 16 de desembre es va celebrar a l'Auditori de Caixafòrum de Barcelona una jornada organitzada per la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social amb el títol "Invertir en les persones. Entitats financeres i Tercer Sector Social".

La jornada estava organitzada amb la finalitat d'analitzar de quina manera es relacionen les entitats socials i el món financer i per enfortir aquestes relacions.


Es va estructurar en tres parts, la primera de les quals va servir per presentar una panoràmica del tema, amb diverses intervencions que van posar de relleu les dificultats de relació que existeixen causades, d'una banda, per la diversitat de tipologies de les entitats del sector i, d'altra banda, per l'objectiu de negoci que pròpiament tenen les entitats financeres.
A la segona part de la jornada van intervenir representants de cinc entitats financeres que van exposar els seus respectius programes de Responsabilitat Social Empresarial (RSE) i els seus productes per donar resposta a les necessitats de les entitats socials.


La tercera part de la jornada va estar dedicada a la celebració d'una taula rodona en la qual es van presentar diverses iniciatives del Tercer Sector per donar resposta a les pròpies necessitats financeres, entre elles la presentada per Sergi Valentin, responsable de finances de la Fundació Catalana de l'Esplai, que va explicar l'experiència de gestió compartida de la tresoreria o sistema de "cash pooling", i va defensar que els excedents de tresoreria que poden tenir les entitats en un moment donat poden servir per alimentar la manca de diners de les altres entitats del sistema, amb les quals comparteixen aquesta gestió de la tresoreria.


La jornada es va tancar amb la conclusió de que s'han de crear noves i millors vies de comunicació entre les entitats socials i el món financer. A més, la presidenta de la Taula d'Entitats del Tercer Sector Social, Àngels Guiteras, va anunciar la creació d'un grup de treball sobre finançament a la Taula i va animar tots els assistents a inscriure's al III Congrés del Sector que es celebrarà els dies 24 i 25 de març de 2011 amb el lema "Sumem valors, construïm futur".

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou