Toxicidad financiera del cáncer de mama
Estudi de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) sobre l’impacte econòmic del càncer de mama, mostrant les diferents realitats que s'amaguen rere les xifres.

Estudi de l'Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) sobre l’impacte econòmic del càncer de mama, mostrant les diferents realitats que s'amaguen rere les xifres.
Aquesta guia és el resultat de tres debats públics sobre l’economia feminista de ruptura amb el sistema econòmic actual, fets entre persones joves del món associatiu i activista de Girona, Barcelona i Lleida durant l’any 2016. Es tracta d’una guia de recursos dirigida a entitats per aplicar la mirada feminista de l’economia als espais associatius.
La Fundació FOESSA elabora un nou informe de la sèrie de "Informes FOESSA" sobre la situació social d'Espanya. Els seus objectius són els de visibilitzar els reptes del desenvolupament social. Els importants problemes de la igualtat de drets i de la lluita contra la pobresa, enquistats a l'estructura social, s'han aguditzat en noves formes de desigualtat que suposen el principal desafiament per al desenvolupament social. No és, doncs, un informe de la cojuntura de la crisi, sinò de les estructures de la societat, que han patit i segueixen patint el fort impacte de la crisi.
La desigualtat econòmica creix ràpidament a la majoria dels països. La riquesa mundial està dividida en dos: quasi la meitat està en mans del 1% més ric de la població, i l’altra meitat es reparteix entre el 99% restant. La falta de control en les institucions polítiques produeix el seu debilitament, i els governs serveixen de manera aclaparant a les elits econòmiques en detriment de la ciutadania de base. La desigualtat extrema no és inevitable, i pot i s’ha de revertir el més aviat possible.