Baròmetre 2020 de les finances ètiques: una radiografia del sector a l'Estat espanyol
Radiografia que reflecteix l’evolució del sector de les finances ètiques, el qual va en augment a l’Estat espanyol.

Radiografia que reflecteix l’evolució del sector de les finances ètiques, el qual va en augment a l’Estat espanyol.
Publicada per ECOM, aquesta guia pràctica explica dona resposta a preguntes com: ‘Com podem tenir un consum més responsable?’, ‘Què és el mercat social?’, ‘Què són les finances ètiques?’ o ‘Què pot aportar el consum responsable a la meva entitat?’ Tot a través d’eines i recursos que permeten una visió pràctica d’aquesta temàtica.
El sector de les finances ètiques i sostenibles a Europa ha deixat de ser marginal: suma 715 mil milions d’euros equivalents al 5% del PIB de la Unió Europea. Dins d’aquest sector, conviuen realitats diverses: els bancs ètics capaços de respondre a la crisi millor que els instituts de crèdit tradicionals, els fons socialment responsables, els microcrèdits i les noves fronteres dels bons verds i dels bons d’impacte social. L'in frome recull i quantifica aquestes experiències. En aquesta primera edició es dibuixen els contorns i se'n descriu la història, les activitats i els volums.
FETS elabora aquesta guia per tal de contribuir a difondre el concepte de finançament ètic i solidari i a informar sobre les possibilitats ja existents per poder invertir o obtenir diners amb criteris ètics i solidaris, des de inversions a termini, plans de pensions o microcrèdits.
El baròmetre de les finances ètiques i solidàries és una eina que anualment elabora l'Observatori de les Finances Ètiques i FETS (Finançament Ètic i Solidari) per tal de valorar i analitzar l’evolució de les finances ètiques i solidàries a l’estat espanyol, a través de la quantificació, comparació i anàlisi de les grans xifres i variables de les entitats operatives.
El document, editat per "FETS, Finançament Ètic i Solidari" i elaborat per l'Observatori del Tercer Sector, fa una aproximació al món de les finances ètiques i la banca ètica tant a nivell internacional com a nivell de l'Estat espanyol. El document té el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.