Baròmetre 2020 de les finances ètiques: una radiografia del sector a l'Estat espanyol
Radiografia que reflecteix l’evolució del sector de les finances ètiques, el qual va en augment a l’Estat espanyol.

Radiografia que reflecteix l’evolució del sector de les finances ètiques, el qual va en augment a l’Estat espanyol.
Publicada per ECOM, aquesta guia pràctica posa de manifest com la transparència és l’eina que permet explicar el funcionament de l’entitat per afavorir la implicació de totes les persones i treballar plegades per a l’assoliment de la missió de l’entitat. Ofereix eines i recursos per poder treballar-ho adequadament i assolir els objectius plantejats en aquest àmbit.
Publicada per ECOM, aquesta guia pràctica explica dona resposta a preguntes com: ‘Com podem tenir un consum més responsable?’, ‘Què és el mercat social?’, ‘Què són les finances ètiques?’ o ‘Què pot aportar el consum responsable a la meva entitat?’ Tot a través d’eines i recursos que permeten una visió pràctica d’aquesta temàtica.
La recerca combina tècniques d’investigació quantitatives i qualitatives amb l’objectiu de consolidar i estendre l’ús de les finances ètiques entre les organitzacions no lucratives catalanes.
Informe que vol generar una reflexió sobre el grau de responsabilitat de l’Ajuntament de Barcelona pel que fa al suport de la indústria militar, una indústria que amb la seva activitat econòmica regular contribueix en molts casos a la multiplicació i perpetuació dels conflictes armats i a la vulneració de drets humans. És a dir, aquest estudi pretén mostrar la necessitat de millorar la coherència de polítiques de l’Ajuntament de Barcelona d’acord amb el seu compromís amb la cultura de pau i la justícia global a través de l’anàlisi de les entitats financeres amb qui hi treballa.
Aquest informe planteja la inserció laboral de les persones en situació més precària com a un dels eixos prioritaris per donar resposta a la pobresa, la desigualtat i l'exclusió. Es conclou sobre la necessitat d'encaminar les accions basades en una economia solidària.
Docuemnt que plasma la primera fase de treball relativa al projecte “Finan’3”. Estructurat en dues parts, la primera, mitjançant la recerca i l'exploració a Internet, exposa l'escenari actual dels instruments i mecanismes de finançament dirigits de forma singular a l’economia social. La segona part, conté les conclusions i propostes a les que s'hi arriba.
En aquesta edició dels Quaderns "Al voltant de..." s'ofereix una reflexió per als ciutadans sobre el perquè de la banca ètica i els microcrèdits i com aquests ajuden a transformar la realitat.
La publicació fa una reflexió sobre el concepte de banca ètica i sobre si les dues paraules poden anar associades.
El document, editat per "FETS, Finançament Ètic i Solidari" i elaborat per l'Observatori del Tercer Sector, fa una aproximació al món de les finances ètiques i la banca ètica tant a nivell internacional com a nivell de l'Estat espanyol. El document té el suport de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, l'Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona i el Fons Català de Cooperació al Desenvolupament.