Quan venen de matinada: informe anual 2021
Analitza la situació de discriminació que pateixen les persones musulmanes "sospitoses, no tant per allò que fan o deixen de fer, sinó en el fons per allò que són".

Analitza la situació de discriminació que pateixen les persones musulmanes "sospitoses, no tant per allò que fan o deixen de fer, sinó en el fons per allò que són".
Informe anual que recull dades detallades respecte a les situacions de discriminació que s’han donat al llarg de l’any, aquelles accions i estratègies que s’han dut a terme per fer-hi front, i els reptes de futur.
El Centre Delàs d’Estudis per la Pau publica un nou informe que aborda la construcció de pau a les ciutats per aportar propostes alternatives a l'actual model securitari. La recerca dona peu a una proposta d’Agenda de Pau a les Ciutats a partir d’una anàlisi prèvia de les violències urbanes i les seves diferents tipologies i afectacions sobre les vides i cossos de totes les habitants de les ciutats arreu.
Aquesta guia temàtica dota d’eines per a l’exercici dels drets individuals i col·lectius, de desnaturalitzar idees i pràctiques discriminatòries, i acompanyar la societat en un procés continu d’inclusió que parteix des del respecte.
Aquesta guia té els objectius de detectar els casos de racisme i xenofòbia que es produeixen en qualsevol àmbit, atendre de forma efectiva a les persones víctimes d'aquestes actituds i sensibilitzar a la ciutadania per avançar cap a una societat intercultural que respongui als reptes de la diversitat d’una forma dialogant, constructiva i inclusiva.
El manual descriu els motius i raons que fan possible encara l’existència de la xenofòbia, el racisme i altres formes connexes d’intolerància. Recull el diagnòstic de la situació de la població migrant, el marc normatiu i estratègies de prevenció i sensibilització en els centres educatius.
Entre Terres és un recurs educatiu per a treballar amb joves i infants sobre les persones refugiades i les migracions a la Mediterrània. L’objectiu és dotar d’eines les entitats educatives, les escoles i els instituts per tal d’abordar aquesta temàtica des d’una perspectiva de construcció de pau i de transformació social.
La Federació d’Associacions de SOS Racisme de l’estat espanyol analitza en aquesta edició del seu Informe anual, la situació del racisme i la xenofòbia a Espanya i Europa, assenyalant les tipologies i espais on es manifesten: polítiques d’estrangeria i asil, ascens de la ultradreta, discriminació en el treball, accés a l’habitatge, a l’educació, abusos per part de cossos policials o agressions racistes. El document és elaborat a partir de casos de discriminació gestionats pels serveis d’atenció a les víctimes i de l’anàlisi de premsa escrita al llarg del 2014.
La Federació d’Associacions de SOS Racisme de l’estat espanyol analitza en aquesta edició del seu Informe anual, la situació del racisme i la xenofòbia a Espanya i Europa, assenyalant les tipologies i espais on es manifesten: polítiques d’estrangeria i asil, ascens de la ultradreta, discriminació en el treball, accés a l’habitatge, a l’educació, abusos per part de cossos policials o agressions racistes.
Guia elaborada per la Mesa per a la Diversitat en l'Audiovisual, en la qual es recullen els aspectes que els mitjans de comunicació haurien d'evitar i de potenciar, a l'hora de parlar de la diversitat cultural.