La Fundació Pere Tarrés presenta la nova formació per al Tercer Sector

 Font:
Font:

La Fundació Pere Tarrés presenta la nova formació per al Tercer Sector

Resum: 

Aquest nou escenari normatiu transforma de forma substancial el model i el funcionament de la formació bonificada que ara es denomina Formació Programada per l’Empresa.

A finals de març de 2015 va entrar en vigor un Decret llei que regula la formació professional per a l'ocupació i modifica substancialment el model i el funcionament del que abans era coneguda com a formació bonificada. Amb la implantació d'aquest nou model s'han produit una sèrie de canvis que afecten a les entitats del Tercer Sector Social.

Amb l'objectiu de donar a conèixer aquestes variacions, la Fundació Pere Tarrés va organitzar el passat 28 de maig una jornada informativa.

La inauguració va anar a càrrec de Rafael Ruiz de Gauna, Director de Relacions Institucionals, Formació i Consultoria de la Fundació Pere Tarrés, que va posar l’accent en els equips humans de les entitats del tercer sector i en la necessitat d’invertir per aportar valor afegit a uns serveis orientats en la millora de la qualitat de vida de les persones. En aquest sentit, tal com va declarar Rafael Ruiz de Gauna, l’acompanyament al desenvolupament professional i formatiu dels col•laboradors d’una entitat esdevé un objectiu estratègic de primer ordre i que proporciona formació contínua.

Segons Maria Carme Duch, directora del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, el canvi més significatiu, vindria donat pel finançament. Si anteriorment es finançava per avançat al 100%, amb el nou marc normatiu aquest finançament es diversifica facilitant un 25% màxim com a bestreta, un 35% en desplegar la primera acció formativa i el 40% restant seria atorgat en la justificació corresponent.

D'altra banda, Robert Ramos, Cap de Programes de Formació del Consorci per a la Formació Contínua de Catalunya, va explicar les novetats i afectacions per al Tercer Sector Social no lucratiu i que desenvolupem a continuació:

  • Els centres de formació hauran d’estar inscrits o acreditats al nou registre de l’Administració Pública, que, segons l’àmbit d’actuació i tipologia de la formació, correspondran al Servicio Público de Empleo Estatal o al Servei d’Ocupació de Catalunya.
  • La patronal i els sindicats, amb aquesta nova llei no gestionaran Fons ni impartiran formació, però sí que participaran en el disseny de les formacions.
  • La formació a distància, on els materials de formació s’envien físicament, desapareixerà.
  • S’impulsarà la formació semipresencial, presencial i e-learning.
  • Les entitats organitzadores contractaran directament a les entitats formadores que realitzaran la impartició de forma directa, sense subcontractació.
  • Les entitats seran auditades per tal de garantir l’adequació de la formació, de documentació i continguts.

La implementació d'aquest nou marc formatiu tindrà lloc de manera esglaonada.

Per a més informació

Afegeix un comentari nou