7 propostes per començar el curs de manera justa i solidària

 Font:
Font:

7 propostes per començar el curs de manera justa i solidària

Resum: 

Vols col·laborar a fer un món més just i solidari? Catalunya és plena d’entitats i persones esperant a que els ajudis a fer-ho possible. Amb petits gestos diaris ja pots aportar el teu gra de sorra.

1. Compra productes de comerç just

T’has plantejat alguna vegada en quina situació viuen les persones que cultiven el cafè que consumeixes? El comerç a nivell internacional sovint és molt injust i els productes de comerç just garanteixen que el preu que es paga als productors dels països del tercer món són justos i igualitaris. En aquesta petita guia trobaràs 7 propostes per consumir comerç just.

2. Participa en un banc del temps

Els bancs del temps són espais de trobada on intercanviar serveis i coneixements sense ús de la moneda convencional. En aquests espais la moneda de canvi és el temps, una proposta que està atraient especialment a les generacions més joves. T’expliquem què són i on pots trobar el banc del temps més proper.

3. Combat la pobresa

El context de crisi econòmica està afectant molt durament a determinats grups de la societat, un fet que provoca que aquestes persones tinguin problema per cobrir necessitats socials bàsiques. Per pal·liar aquesta situació podeu col·laborar amb el banc dels aliments i altres entitats similars. Si estàs especialment interessat en com la crisi està afectant als més petits t’expliquem com col·laborar contra la pobresa infantil.

4. Obre un compte a la banca ètica

La banca ètica només inverteix diners en aquells negocis rendibles que representen un benefici social i mediambiental i que aporten una millora de la societat. Una molt bona idea per col·laborar a un món més just és obrir un compte corrent personal o per a la nostra entitat en algun d’aquestes entitats. En aquest reportatge t’expliquem què és la banca ètica i quines alternatives existeixen a Catalunya. També pots consultar l’última guia de finances ètiques elaborada per FETS.

5. Col·labora en una entitat

Catalunya és un país molt ric en entramat associatiu i voluntariat! Aprofita-ho i col·labora amb entitats del teu entorn! Pots fer de voluntari en entitats culturals, ambientals, socials, internacionals i comunitàries.

Hi ha moltes maneres de col·laborar amb una entitat. Gaudir de les activitats que organitzen també és una bona manera de col·laborar a l’entramat associatiu!” Fes un cop d’ull a la crida dels ateneus a participar de les seves activitats durant aquest setembre.

6. Forma’t en voluntariat

Vols aprofitar l’inici de curs per formar-te en aquest cap? Doncs no et perdis aquesta formació.

7. Ajuda’ns a difondre aquestes idees!

El més senzill que pots fer és ajudar-nos a fer difusió aquestes idees! Comparteix aquesta notícia i fes córrer per les teves xarxes socials el vídeo “6 idees per fer un món més just

Afegeix un comentari nou