El conseller Cleries dóna el tret de sortida a l'elaboració de la Llei del Voluntariat de Catalunya

 Font:
Font:

El conseller Cleries dóna el tret de sortida a l'elaboració de la Llei del Voluntariat de Catalunya

Resum: 

El Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya va aprovar ahir, 19 d’abril, la creació d’un grup de treball que elaborarà un text base per impulsar un projecte de Llei de Voluntariat de Catalunya. Segons el conseller Cleries “Aquesta és una llei que neix de baix cap a dalt, és a dir, per voluntat del sector i amb la seva col·laboració”.

El conseller Josep Lluís Cleries va explicar ahir la creació del grup de treball encarregat de redactar el text base per a la futura llei, un anunci que va fer acompanyat de la directora general d’Acció Cívica i Comunitària, Violant Cervera, i de la presidenta de la Federació Catalana del Voluntariat Social, Francina Alsina.

Segons Cleries “l’elaboració d’aquesta llei es fa a proposta del propi Consell de l’Associacionisme i el Voluntariat de Catalunya, que ha destacat la necessitat de regular l’activitat voluntària que fan milers de catalanes i catalans”. El conseller va acabar subratllant la necessitat d’elaborar aquesta llei, perquè especialment ara, “en moment de crisi es pot tendir a pensar que els voluntaris i les voluntàries poden suplir els professionals i això no ha de ser així. D’aquí que una regulació del sector es fa més necessària que mai en temps de crisi, per garantir que uns i altres tindran el seu paper”.

“Haurà de ser una llei curta, en la que s’estableixi clarament el paper del voluntariat i l’associacionisme, dos conceptes que no poden anar dissociats”

Dos elements que la nova llei hauria d’incorporar
El conseller va subratllar dos elements importants que la nova llei hauria d’incorporar. El primer dels elements és contemplar que el voluntariat es desenvolupa sempre en el marc d’entitats no lucratives. En aquest sentit Cleries va afirmar que “aquesta haurà de ser una llei curta i molt concreta en la que s’estableixi clarament el paper del voluntariat i l’associacionisme, que són dos conceptes que no poden anar dissociats: el voluntariat és dins de l’associacionisme, es fa a través de les entitats. Altres accions individuals corresponen a la bona voluntat de les persones, però no es poden considerar voluntariat”.

El segon dels elements que hauria d’incorporar la llei és una clara delimitació entre el paper del voluntariat i dels professionals: “la nova llei haurà de definir clarament què és el voluntariat i deixar molt clar la diferència entre la persona que fa una tasca professional en una associació i qui fa una tasca voluntària”.

El projecte de llei en un any
El conseller també ha destacat que “el tret de sortida que donem avui per a començar els treballs esperem que es vegi concretat d’aquí un any en la presentació del Projecte de Llei”.

Més informació

Afegeix un comentari nou