Nou portal de Voluntariat per la llengua

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística
 Font:
Font:

Nou portal de Voluntariat per la llengua

Autor/a: 
Direcció General de Política Lingüística

Resum: 

El nou portal va ser presentat a l’acte de commemoració dels 10 anys d’existència del programa el passat 21 de novembre.

El programa Voluntariat per la llengua ha estrenat nou portal: www.vxl.cat, que va ser presentat a l’acte de commemoració dels 10 anys d’existència del programa el passat 21 de novembre. En el nou espai web hi ha diferents apartats amb informació de caràcter general, notícies, actes i activitats al voltant del programa i molts materials pensats per ajudar a practicar català entre les parelles lingüístiques. També es pot trobar informació sobre els descomptes en diversos equipaments culturals i establiments de tot Catalunya que ofereix el carnet de Voluntariat per la llengua.

Impulsat per la Direcció General de Política Lingüística i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística, Voluntariat per la llengua és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. D’aquesta manera, les persones que es volen llançar a parlar català agafen seguretat i les que el parlen habitualment s’acostumen a no canviar de llengua innecessàriament. En deu anys d’existència del programa, s’han creat més de 80.000 parelles lingüístiques. Així mateix, els participants en el programa han pogut gaudir de nombroses activitats culturals i d’una xarxa d’entitats i establiments col·laboradors que els han acollit i donat suport.

Portal Voluntariat per la llengua

Facebook
Twitter

Afegeix un comentari nou