Punt de trobada del Tercer Sector Social!

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Punt de trobada del Tercer Sector Social!

Resum: 

Un matí al IV Congrés del Tercer Sector Social dóna per molt. Col·loquis, debats i espais on compartir experiències omplen de vida les aules. A continuació podeu llegir la crònica.

9.00 del matí. Centre de Convencions Internacional de Barcelona. Mica en mica, congressistes, ponents, membres d'entitats, periodistes, organitzadors i voluntaris comencen a fer acte de presència. La sensació a l'accedir al recinte és molt agradable, a l'exterior fa un fred que pela!

A dins, encara amb el son present en molts rostres, alguns es saluden, altres preparen els estands i són molts els que deambulen mentre busquen o esperen a que arribin els seus companys. Es respira ambient de dia gran, dia anunciat i esperat, i ja és aquí! Els assistents arriben amb empenta, amb ganes d'aprendre, reflexionar, qüestionar-se i compartir experiències amb l'objectiu, d'entre tots, enfortir el Tercer Sector Social.

A les 9.15 comencen els col·loquis, en són 4! i el públic s'afanya a trobar l'aula. En el meu cas, decideixo descobrir 'Com podem esdevenir una societat amb menys desigualtats?', però no tinc el programa a mà, no trobo l'aula. Decideixo preguntar als voluntaris que molt amablement m'orienten. L'aula és gran. Sensació d'espai i assistència generosa. Durant una hora i mitja quedo absorbit per l'oratòria dels ponents i per les posteriors preguntes d'un públic engrescat en generar diàleg. Surto pensatiu, reflexiono sobre l'allau d'informació rebuda i intento treure les meves pròpies conclusions.

Un cop als passadissos del CCIB, i tenint en compte que tinc lliure fins als debats de les 12, decideixo endinsar-me en les entranyes del Congrés i descobrir aquells espais que m'havien passat desapercebuts. Mentre em dirigeixo a l'àgora d'experiències, circulo per un llarg passadís ple de gent interessada en els estands d'entitats, d'interès no en falta. Un cop a l'aula 111, em trobo amb un majestuós espai, ocupat per 62 taules rodones, on els congressistes poden seure i experimentar novetats del sector. Quan arribo, pràcticament és tot ple, i no serà fins l'arribada dels croissants i les pastetes, que els congressistes comencen a deixar cadires lliures. Els segueixo i gaudeixo d'un bon esmorzar. Cal agafar forces. Aprofito per compartir sensacions alhora que observo una gran pantalla en una de les parets de l'aula on es projeccionen les piulades generades amb el hashtag #4Congrés, una gran idea.

Amb la panxa plena, surto de la sala i em dirigeixo a la petita sala de projeccions. Durant tot el dia i de manera ininterrompuda, els assistents tenen la possibilitat d'aturar-se, seure, i observar vídeos del Tercer Sector. M'assec i n'observo un parell abans d'apropar-me als estands d'entitats. Allí em trobo amb un grup d'estudiants que, interessats, escolten com els guia els presenta les diferents entitats representades.

M'ha passat l'estona volant, són les 12 i toca debat. Més previsor que abans, em dirigeixo a l'aula en qüestió, i gaudeixo d'una altra hora i mitja de reflexió, en aquest cas, sobre 'El repte d'adaptar-se a la societat digital'. Un bon punt i final a un matí intens de xerrades i de compartir experiències amb apassionats del Tercer sector social que m'ha permès enfortir el meu vincle amb aquest i entre tots, fer-lo una mica més gran. Ara més que mai, ens necessiten!

Afegeix un comentari nou