A què espereu per tenir la vostra televisió en línia?

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

A què espereu per tenir la vostra televisió en línia?

Resum: 

El vídeo ja comença a ser força visibles entre les planes web de les entitats. L'experiència del directe pot ser un pas més, un nou mitjà per mostrar a tothom el que fem i volem. No ens faltaran serveis senzills i gratuïts per portar-ho endavant. De fet, algunes entitats catalanes ja han començat a posar-ho en marxa.

El creixement de l'ampla de banda d'Internet que hi ha hagut els últims anys amb la incorporació a les llars dels ADSL ha fet possible que mitjans com el vídeo siguin accessibles des de les webs.

Les televisions han aprofitat aquest accés per obrir-se pas en la televisió en línia. S'han creat portals dedicats exclusivament a la retransmissió de continguts i també per al directe. Tv3 va ser la primera televisió catalana que va aportar els seus continguts des de la seva web, i ara ja en podem trobar d'altres realitats semblants, com xip/tv, btv.cat, 66tv, Balzac.tv...

Però i les entitats sense ànim de lucre, com han aprofitat aquest recurs?

El vídeo ja es pot trobar com a part complementària del contingut de moltes de les webs que tenen les entitats. La major part de publicacions que se'n fa són gràcies a recursos de tercers emmagatzemats en plataformes com you tube o blip.tv.

La major part de les webs utilitzen el vídeo com a part complementària del seu contingut, però n'hi ha d'altres com attac.tv, que dediquen la web exclusivament a la reproducció i indexació de vídeos.

Entre les entitats, també trobem algunes iniciatives de televisió en directe. Algunes entitats han nascut del braç d'aquest mitjà i la seva posada en escena ha estat evident. És el cas per exemple, de horitzo.tv de l'Associació HoritzóTV per a La Capella, que utilitza la televisió com a eina principal per a la seva finalitat.

D'altres estan utilitzant la televisió en directe per provocar el treball en xarxa, la difusió o tallers audiovisuals. És el cas per exemple de la web endansa.tv, de l'Associació per la innovació a la cultura catalana i el Cercle de cultura tradicional i popular Marboleny, dues entitats de la Garrotxa que comparteixen portal per retransmetre el directe de les activitats que fan. Tv.canbarriga.net també és un altre exemple de portal col·laboratiu, en aquest cas de Badalona, entre la Plataforma sociocultural de Bufalà i dos instituts, l'IES Pau Gargallo i l'IES Albéniz. Les retransmissions que s'hi ofereixen són tallers audiovisuals dels i les joves del barri i instituts.

L'ús del directe pot ser accessible per a tothom si s'utilitzen mitjans gratuïts. Portals com livestream o ustream ens faciliten el reproductor per a la transmissió del vídeo i l'àudio de la nostra televisió. Enganxar el seu codi embed a la nostra web i connectar-nos una càmera és de les poques coses que necessitarem. A què esperem per tenir la nostra televisió?

Afegeix un comentari nou