Amnistia Internacional denuncia la censura a Internet

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Amnistia Internacional denuncia la censura a Internet

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Coincidint amb el passat Dia mundial de la llibertat de premsa, la ONG va fer aquesta denúncia. L'entitat afirma que existeixen bloquejos de motors de cerca, imposició de taxes per accés a Internet i tortures per aconseguir claus de pas de xarxes socials d'activistes.

Amnistia Internacional s'ha sumat a la denúncia de la censura de Internet. Ja fa uns dies, Reporters sense fronteres publicava l'informe “Els enemics d'Internet”, i ara sembla que Amnistia s'adhereix amb aquesta línia de treball.

El passat 3 de maig, coincidint amb el Dia Mundial de la llibertat de Premsa, l'entitat va denunciar la constant persecució de periodistes que operen mitjançant Internet. A països com Mèxic, Ruanda o Somàlia, s'han produït assassinats de periodistes. En altres països com la Xina, Bielorússia, Aràbia Saudita, Egipte o Rússia, s'han perseguit activistes i periodistes que utilitzen la xarxa per difondre els seus comunicats.

Segons Widney Brown, responsable de Dret Internacional, els estats ataquen els activistes i els reporters que operen a Internet, perquè saben utilitzar Internet per desafiar els governs. Faltarà saber si la feina d'Amnistia Internacional pot arribar a pressionar i erradicar la censura a Internet a tots els estats.

Afegeix un comentari nou