Com treure tot el suc a Facebook

Com treure tot el suc a Facebook

Resum: 

Amb 1.100 milions d'usuaris actius al mes, Facebook segueix sent la xarxa social número 1. Si la teva entitat hi vol ser, l'ideal serà fer-ho en el marc d'una estratègia de comunicació definida i amb uns objectius clars.

Abans de començar a crear comptes a les diferents xarxes socials és important reflexionar sobre en quines vols tenir presència com a entitat i per què, així com fer una previsió de quantes persones, temps i esforços hi vols dedicar. També és interessant establir els objectius que es volen assolir a través d'aquest canal de comunicació. Preparar una petita estratègia abans de començar t'ajudarà a tenir més clar què busques a Facebook i a les altres plataformes i a avaluar els resultats.

Pàgina d'admiradors vs perfil personal

Facebook. Imatge de la galeria Flickr de mkhmarketingAlgunes entitats es van crear un perfil personal al Facebook quan només hi havia aquesta possibilitat, però després va sorgir la pàgina d'admiradors, un nou tipus de perfil que encaixa perfectament amb les entitats, ja que es va crear específicament per empreses, entitats o campanyes.

Ara doncs, el més adient és que les entitats comptessin amb una pàgina d'admiradors. En aquest cas, no tindran "amics" a la xarxa social, sinó que qualsevol persona que faci clic a "M'agrada" a la pàgina serà "admiradora" de l'entitat i veurà les informacions que publiqui a la pàgina.

Si encara no heu fet aquest canvi, en aquest recurs de xarxanet.org pots trobaràs una guia per fer-ho.

Planificar les publicacions

Què publicaràs i quan? Els experts recomanen planificar la publicació de diferents tipus de continguts, tot establint les freqüències i horaris.

Vols saber quin tipus de continguts aconsegueixen més "M'agrada" i comentaris i són més compartints pels usuaris de Facebook? Aquesta infografia, basada en l'anàlisi de 1.300 milions de continguts publicats a la plataforma, afirma que les fotografies són les que aconsegueixen més visibilitat, seguides per les actualitzacions d'estat, vídeos i enllaços.

No hi ha un acord sobre la millor hora per publicar continguts al Facebook. Cada entitat haurà d'anar provant i treure les seves pròpies conclusions. Amb la freqüència passa una cosa semblant, però, en principi, publicar una o dues vegades al dia, màxim tres, hauria de ser suficient per no aclaparar els seguidors.

Aconseguir i fidelitzar seguidors

Imatge amb llicència CC BY-NC-SA 2.0 de la galeria Flickr d'Adam FagenIncloure l'enllaç de la pàgina de Facebook a la plana web de l'entitat, a la signatura dels correus i a les comunicacions que fa l'entitat pot ser una manera d'anar incrementant els "admiradors" de Facebook.

En canvi, l'objectiu no ha de ser aconseguir que facin "M'agrada" a la pàgina, sinó fer que aquesta sigui un canal de comunicació obert amb la base social. Per tant, cal establir una comunicació amb els "seguidors", donar sempre resposta als seus comentaris i fer que trobin un valor afegit al fet de seguir-vos al Facebook.

Aprofitar les funcionalitats de la plataforma

Article sobre funcionalitats de FacebookSi fas servir una xarxa social és important conèixer totes les possibilitats que t'ofereix. De tant en tant van creant noves funcionalitats, per tant, va bé estar al dia.

Aquest article (en anglès), per exemple, explica quatre funcionalitats de Facebook que poden ser útils per a entitats sense afany de lucre i que potser no coneixes. També pots consultar aquest altre, que està en castellà i que explica algunes altres opcions: ¿Por qué Facebook es Genial para las Organizaciones Sin Fines De Lucro?.

Afegeix un comentari nou