El projecte Guifi.net, explicat al programa Lupa en mà

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

El projecte Guifi.net, explicat al programa Lupa en mà

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El programa Lupa en mà, de Ràdio Ateneu del Clot, va entrevistar a Eloi Rebés, on hi explica tot el projecte de Guifi.net. En el mateix programa es va parlar dels avantatges del programari lliure i, en especial, del sistema operatiu GNU/Linux.

Lupa en mà és un programa de Ràdio Ateneu del Clot. Aquest programa conduït per en Jofre Palau, analitza temes d'actualitat social amb la visió crítica d'haver-los observat amb major amplitud. Un dels temes que els ha preocupat, i què també és de actualitat social encara que no ho sembli, és el de la construcció d'una xarxa lliure. Així ha sigut com el passat 17 de gener, Lupa en mà va entrevistar Eloi Rebés, una persona que coneix amb molt detall el projecte Guifi.net.

Guifi.net, és una xarxa de telecomunicacions, oberta, lliure i neutral on els usuaris es regeixen per un principi d'acord d'interconnexió. Tal i com va explicar l'Eloi, Guifi.net és una altra Internet, on els usuaris poden intercanviar arxius, poden visitar les seves pàgines web's i també poden compartir la seva connexió Internet, aprofitant així varis recursos a la vegada.

El programa es va completar amb la participació habitual de Xavier Gàndara. En Xavier, va explicar les avantatges d'utilitzar programari lliure, i més concretament les avantatges d'utilitzar el sistema operatiu GNU/Linux.

Lupa en mà es pot escoltar els dimecres de cada quinzena de les 20:00 a les 21:30h, per Internet mitjançant la pàgina web de Ràdio Ateneu del Clot. Per escoltar el programa dedicat a Guifi.net i al programari lliure, cliqueu aquí.

Font d'informació: Ràdio Ateneu del Clot

Afegeix un comentari nou