Flashback, un virus que s'ha propagat entre els Mac

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Flashback, un virus que s'ha propagat entre els Mac

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El virus s'ha propagat des del setembre del 2011 en els ordinadors Mac. Els ordinadors Mac sempre han gaudit de una bona reputació en aquests aspectes.

Els ordinadors Mac, i més concretament el seu sistema operatiu OS X, normalment han gaudit d'una tranquil·litat en temes de virus i programari maligne. Molta part de culpa d'aquesta benevolència la té el seu sistema operatiu, que està basat en distribucions de UNIX, com NetBSD o FreeBSD. Tot i així mai s'ha de pensar que els sistemes operatius basats en UNIX, com per exemple GNU/Linux, estan salvaguardats de qualsevol programa maligne. Aquest pensament és incorrecte quan es demostra l'existència d'alguns antivirus per a GNU/Linux, com Clam AV.

Des del setembre del 2011 que existeix un virus anomenat “Flasback” que infecta especialment els ordinadors Mac i el seu sistema operatiu OS X. El virus entra al sistema mitjançant una falsa actualització del “Flash Player”. Una vegada dins el ordinador, el virus roba usuaris i claus de pas de programes.

Per detectar si aquest virus està en el vostre ordinador Mac podeu provar les següents solucions:

I per a eliminar el virus del vostre ordinador podeu provar les següents solucions:

  • Descarregar aquesta eina de la empresa Kaspersky.
  • Descarregar aquesta actualització del sistema operatiu de Mac.

Per a més informació podeu consultar aquest article de Vilaweb.

Afegeix un comentari nou