Futura implementació de guifi.net al barri del Raval de Barcelona

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Futura implementació de guifi.net al barri del Raval de Barcelona

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

El pla de barris del Raval Sud contempla la implementació d'una xarxa Guifi.net. Amb una xarxa lliure s'ajudaria a reduir l'escletxa digital existent en el barri del Raval de Barcelona.

Connectar-se a Internet significa estar connectat amb altres ordinadors i gent d'arreu del món. Connectant-vos esteu immersos en una gran xarxa on podeu compartir molta informació. Estar a Internet és molt important, tan per les empreses com per les persones, i quedar-vos fora significa no estar en la gran roda evolutiva de la societat de la informació.

Però per estar a Internet heu de connectar-vos, primer, a una xarxa amb fils o sense fils, sigui propietària d'un proveïdor d'Internet o no. Guifi.net treballa des de fa anys per la instauració d'una xarxa lliure, oberta i neutral que es vertebra a partir d'un acord d'interconnexió on cadascú estén la xarxa i obté connectivitat. Formant part d'aquesta xarxa podem compartir una connexió Internet amb altres usuaris i així poder compartir tota la informació que vulguem.

El pla de barris del Raval Sud és un projecte d'intervenció integral que vol millorar la part sud del barri Xino de Barcelona. Un dels aspectes que es vol potenciar és crear una xarxa de telecomunicacions per combatre l'escletxa digital existent en el barri. Per a fer-ho s'ha contactat amb Guifi.net i està previst una sessió informativa per a les entitats del barri aquest dijous 28 de juny, a les 18:00h, al local de l'Associació per a Joves TEB, carrer dels salvador 6.

El paper de les entitats en aquest barri és molt important i pot ser de gran empenta per tirar endavant aquest projecte. Participar-hi pot ser clau per aquesta futura xarxa oberta del Raval.

Afegeix un comentari nou