Mòbils fabricats per robots o mòbils ètics

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Mòbils fabricats per robots o mòbils ètics

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

L'empresa xinesa que manufactura dispositius electrònics canviarà treballadors per robots. Aquesta empresa ha rebut moltes denúncies per condicions laborals indignants.

Foxconn és una empresa xinesa que assembla les peces electròniques que porten la majoria de telèfons mòbils. Aquesta part és fonamental per a la fabricació dels dispositius electrònics; ajuntar les plaques i les peces electròniques en el seu circuit per tal que funcioni l'aparell. Fa dos setmanes, Foxconn va anunciar, conjuntament amb Apple, que començaria a fabricar els nous dispositius d'Apple amb robots. Tot i què aquesta pràctica, a la indústria del cotxe ja fa temps que s'està duent a terme, a la indústria electrònica és un fet innovador. Apple també està immers en aquest procés, exponent la seva experiència en el muntatge de les bateries per els seus dispositius.

A Foxconn aquesta feina, fins ara la feien els seus treballadors. I sota unes condicions laborals no gaire dignes. Varis suïcidis de treballadors i denúncies d'organitzacions no governamentals xineses, van posar la comunitat internacional en peu d'alerta. A Catalunya la conscienciació va arribar el dia que el programa 30 minuts va emetre el documental “Made in China”, on es denunciaven aquestes males condicions laborals. A conseqüència de la robotització del procés de muntatge dels dispositius Apple, molts treballadors també perdran la seva feina, i segurament amb uns prestacions gairebé inexistents.

Per contrarestar aquestes operacions, els usuaris poden optar per no comprar els mòbils fabricats en aquestes fabriques que no respecten les mínimes condicions òptimes i comprar mòbils que han estat fabricats en condicions laborals òptimes i què no estiguin tacats de sang.

Per a saber-ne més: Alt 1040

Afegeix un comentari nou