Neix la Lliga per la Defensa d'Internet

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:

Neix la Lliga per la Defensa d'Internet

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Aquest moviment pretén lluitar contra els intents governamentals de controlar Internet. El moviment ha sorgit després de l'enorme mobilització contra la llei SOPA i PIPA d'Estats Units.

El control governamental d'Internet semblava que fos una utopia però en el transcurs de la última dècada s'ha pogut observar diversos intents per crear lleis amb aquest objectiu. En països com EUA s'ha intentat legislar lleis com SOPA, PIPA o CISPA, ja explicades en aquesta altre notícia de Xarxanet. A l'estat Espanyol tenim el cas de la famosa Llei Sinde. En altres països la situació encara pot ser pitjor degut a la censura directe de contingut considerat com a no permès. Per lluitar contra totes aquestes injustícies, ha nascut la Lliga per la Defensa d'Internet.

Aquesta lliga és promoguda per “Fight for the Future”, un col·lectiu de Boston que lluita per els drets dels usuaris de Internet. L'objectiu principal de la Lliga és realitzar accions concretes en moments oportuns, com quan es va realitzar l'apagada d'Internet realitzada el passat 18 de gener. Per a mobilitzar els adherits a la Lliga per a una acció concreta s'enviaran correus electrònics amb suficient antelació.

Per a formar part d'aquest moviment, només cal complimentar el registre a la seva pàgina web.

Afegeix un comentari nou