OpenStreetMap, l'alternativa oberta a Google Maps

Autor/a: 
Xavi Aranda
 Font:
Font:

OpenStreetMap, l'alternativa oberta a Google Maps

Autor/a: 
Xavi Aranda

Resum: 

Aquest mapa col·laboratiu nascut l'any 2004 gairebé disposa de 2 milions d'usuaris. Els usuaris organitzen «Mappings Parties» per geo-referenciar zones.

OpenStreetMap és una pàgina web què us mostra un mapa del món amb possibilitat de disposar de múltiples detalls com: carreres de poblacions, noms de les muntanyes, tipus de cultius, noms de les platges i fins i tot zones industrials.

Tot això és possible gràcies a què OpenStreetMap disposa de l'edició en obert, disponible per a tots els usuaris que vulguin afegir o corregir informació. Aquest fet ha corroborat en la creació d'un mapa mundial amb infinitat de detalls informatius.

Moltes entitats relacionades en el món de la muntanya poden utilitzar OpenStreetMap ja què el tipus de fitxers que genera es poden descarregar en un GPS portable. Amb aquests GPS portables els usuaris poden traçar noves zones de mapes i adjuntar tota la informació interessant. Molts usuaris organitzen «Mappings Partys» per geo-referenciar noves zones a l'OpenStreetMap.

Afegeix un comentari nou