Telegram, l'alternativa real a Whatsapp

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Telegram, l'alternativa real a Whatsapp

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Telegram és una aplicació de missatgeria instantània que pot superar Whatsapp. Un els fets característics que defineix l'aplicació és la llicència de programari lliure.

Des de fa unes setmanes molta gent està parlant de Telegram, una eina de comunicació que pel que sembla, està trencant tradicionalismes. Whatsapp, el rei de la festa en aquest camp, funciona bé. Però els missatges continus de renovacions, les limitacions tècniques, les possibles despeses en les versions d'Android i alguna que altre caiguda de servidor... han creat una necessitat: una nova eina de comunicació que arregli tots els problemes anteriors.

Telegram ha estat creat pels germans russos Durov, responsables de la xarxa social Vk, el Facebook de Rússia. Després de l'èxit d'aquesta xarxa social, amb més de 200 milions d'usuaris, l'objectiu dels germans Durov era crear una eina de comunicació instantània que sigui de programari lliure, encriptada i més ràpida que les altres eines existents. D'aquest objectiu ha nascut Telegram. L'aposta d'aquests dos emprenedors tecnològics en Telegram, és tan forta que fins i tot, ells mateixos han creat un concurs per a veure qui aconsegueix trencar el codi de seguretat. El premi no té desperdici, 200.000 bitcoins.

Les característiques de Telegram són les següents:

 • Els missatges s'envien en privat gràcies a un sistema d'encriptació.
 • Els missatges queden residents al núvol, essent disponibles des de altres dispositius.
 • Els missatges s'envien molt ràpidament.
 • Els servidors estan distribuïts arreu del món.
 • El codi de l'aplicació i l'API són programari lliure.
 • No hi ha publicitat ni quotes de pagament.
 • És molt segur i no es poden patir atacs.
 • No hi ha limitació de tamany en els fitxers multimèdia.

Segons altres comparatives que circulen per les xarxes socials, també destaquem:

 • Es poden crear grups de fins 200 persones.
 • Hi ha aplicació per mòbil, tauleta, PC, Mac...
 • Possibilitat de suport en català.
 • Possibilitat de creació de xats temporals.

El funcionament de Telegram és similar al de Whatsapp. Un cop descarregada l'aplicació, us demanarà el número de telèfon pel registre. Quan inseriu el codi de validació, rebut mitjançant SMS, ja podreu començar a enviar missatges amb Telegram. Com que l'API de Telegram és de programari lliure poden sorgir moltes aplicacions que ajudin a millorar el global de l'eina. No cal recordar els beneficis que les entitats poden obtenir de tot el programari lliure. Les aplicacions que recomanen són les següents:

Sens dubte, Telegram pot arribar a desbancar el rei de la pista, que continua sent Whatsapp. I un dels factors per fer-ho, és l'obertura de l'API perquè sorgeixin programes pels escriptoris dels vostres ordinadors.

Font d'informació: Telegram

Afegeix un comentari nou