Tuit, etiqueta, mur... TERMCAT t'apropa la terminologia de les xarxes socials

 Font:
Font:

Tuit, etiqueta, mur... TERMCAT t'apropa la terminologia de les xarxes socials

Resum: 

Coneixen les entitats els termes emprats a les xarxes socials? I la seva equivalència en català? Per resoldre aquestes qüestions, el 10 de desembre es va presentar la Terminologia bàsica de les xarxes socials, diccionari en línia elaborat pel TERMCAT amb la col·laboració de la Direcció General d’Atenció Ciutadana i Difusió del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya.

En ell es poden consultar un centenar de termes relacionats amb les xarxes socials, especialment el Facebook i el Twitter, amb la definició en català i els seus equivalents en castellà i anglès.

Hi ha dos mecanismes per a la cerca dels termes: accedint a la pestanya "Consulta de termes" on es troba la llista alfabètica que permet el desplegament de les diverses fitxes, i a partir del quadre "Text de la consulta" que facilita tant les cerques simples com les avançades.

Aquesta publicació s'inclou dins la col·lecció Diccionaris en Línia de TERMCAT i la selecció de termes s'ha extret fonamentalment de la Guia d'usos i estil a les xarxes socials de la Generalitat de Catalunya. Inclou termes com reproducció en temps real (en: streaming), piulada o tuit (en: tweet, es: tuit ) o gestor de comunitats en línia (en: community manager), i mitjà de comunicació social (en: social media), entre d'altres.

El TERMCAT és un organisme amb participació de la Generalitat de Catalunya, l'Institut d’Estudis Catalans i el Consorci per a la Normalització Lingüística, que s'encarrega de coordinar i promoure les actuacions terminològiques en llengua catalana.

Afegeix un comentari nou