15 eines per convertir-te en un bon Instagrammer

Autor/a: 
Xavi Aranda

15 eines per convertir-te en un bon Instagrammer

Resum: 

Instagram és una de les xarxes socials més utilitzades gràcies a la importància de l'aspecte fotogràfic. Algunes eines poden ajudar-vos a millorar les imatges que hi pengeu.

Fotos de gatets, de pastissos, de l'última cursa on has participat o de la barba del «hipster» que seu al teu costat. Tots aquests són els tòpics que et pots trobar a Instagram, la xarxa social fotogràfica per excel·lència. Però fugint de tòpics, les entitats poden fer un molt bon ús d'aquesta eina. Fotos de les activitats, d'accions i campanyes reivindicatives, en poden ser un bon exemple.

Però com podeu millorar les vostres fotografies i analitzar si la vostra estratègia funciona bé? A continuació us anomenem un recull d'eines que us poden acompanyar en el dia a dia d'aquesta xarxa social. I sobretot, a difondre millor el vostre missatge!

Apps per fer fotografies

La majoria de telèfons intel·ligents i tauletes incorporen una càmera fotogràfica per defecte. Tot i què aquestes càmeres no disposen d'una qualitat excel·lent, la fotografia mòbil evoluciona any rere any i amb ella ja es poden fer fotografies molt bones.

A continuació us anomenem algunes aplicacions més perquè proveu diferents càmeres fotogràfiques

 • Camera 360: Aplicació que et permet fer fotografies aplicant múltiples filtres. Interessant la seva forma de guardar les fotografies.
 • Open Camera: Aplicació de programari lliure que et permet configurar les ISO d'un suposat carret, el contrast i l'enfocament. La velocitat d'obturació no es pot realitzar ja que el maquinari no ho permet.
 • Retro Camera: Aplicació que simula les càmeres dels anys 60 i 70 com la Lomo, Diana, Holga i Polaroid. Tot i què hi han moltes aplicacions que poden simular aquests filtres, tenir-ho en una app és molt útil.

Eines per a l'edició de fotografies

Editar les fotografies és sinònim de posar-hi filtres i més filtres, perquè acabi de quedar bé. Els filtres d'Instagram són interessants, però segurament en voldreu molts més!

 • Little Photo: Tot i ser també una càmera, Little photo s'ha diferenciat per la multitud de filtres que disposa. Alguns d'ells simulen càmeres històriques.

 • SuperPhoto – Effects + Filters: transforma les teves fotografies en imatges espectaculars mitjançant els 180 efectes i filtres gratuïts d'aquesta eina.
 • Filtergrid: realitza composicions amb diverses fotografies i aplica interessants filtres de colors, de llum o d'intensitat.

Eines per gestionar etiquetes

La gran majoría d'usuaris d'Instagram utilitzen moltes etiquetes. Per sort hi han apps que permeten gestionar tot aquest tema:

 • Tags for like: mitjançant aquesta aplicació gratuïta podreu conèixer les millors etiquetes per publicar, segons la categoria de la vostra imatge. Amb el compte gratuït també podreu crear una llista d'etiquetes personalitzades.
 • Instag: amb aquesta aplicació podreu crear les etiquetes més utilitzades del moment i les millors etiquetes segons categories. També podreu crear grups d'etiquetes i visualitzar etiquetes aleatòries.

Eines per programar publicacions a Instagram

Fins fa relativament poc, no hi havien aplicacions per programar aplicacions i encara menys per publicar fotografies des del vostre ordinador. Ara sí que n'hi ha però la gran majoría són de pagament, excepte una.

 • Latergram.me: és una eina per programar publicacions a Instagram des del teu ordinador o del teu mòbil. Té un compte gratuït per començar, però després és de pagament.
 • Instapult: és una altra eina per programar publicacions. Tot i què és de pagament, disposa d'un compte inicial gratuït. Amb ella també podreu penjar fotografies des del vostre ordinador, sense haver d'autentificar-vos.
 • TakeOff: si les altres dos aplicacions són de pagament, amb un compte gratuït de prova, aquesta és totalment gratuïta. Disponible només per a telèfon intel·ligent, Android, amb TakeOff podreu programar publicacions a Instagram.

Eines per mesurars estadístiques d'Instagram

A vegades és interessant conéixer les estadístiques de la xarxa social que estem utilitzant. Amb Instagram també hi han eines que ens poden ajudar a conéixer aquestes dades.

 • Iconosquare: L'antiga Statigram s'ha convertit en Iconosquare, una web que connecta amb el teu Instagram i et mesura dades estadístiques com el total d'usuaris que et segueixen, els usuaris que han deixat de seguir-te o les imatges amb més m'agrades que tens.
 • Instagram: Sí sí, com ho llegiu. La mateixa eina està a punt de llançar les seves pròpies estadístiques. S'haurà de tenir molt en compte, ja que les estadístiques oficials són molt millor que les d'altres serveis!

Eines per estilitzar les fotografies

I per acabar. Com podrieu emmarcar una fotografia a Instagram? O com podeu fer un collage? Doncs també existeixen algunes eines que poden fer-ho.

 • InstaSize: heu vist mai aquelles publicacions a Instagram que publiquen amb un marc en blanc? Oi que queda xulo? Doncs això és pot fer amb InstaSize, una eina molt senzilla d'utilitzar i molt efectiva!
 • Filtergrid: Voleu crear composicions d'imatges com graelles i aplicar filtres impressionants en zones determinades? Amb Filtergrid ho podreu crear i publicar a Instagram.
Etiquetes: