Què són els 'reels' i com funcionen?

Colectic - Informàtic
Dues noies graven un vídeo per Instagram. Font: June Aye (Pixabay)
Dues noies graven un vídeo per Instagram. Font: June Aye (Pixabay)

Què són els 'reels' i com funcionen?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Els vídeos curts d'Instagram disposen de moltes opcions d'edició per fer creacions dinàmiques fàcilment.

Els 'reels' són vídeos d’Instagram que disposen d'opcions d'edició com ara so, efectes i eines molt creatives. Aquests vídeos els podreu compartir als vostres comptes d’Instagram per aconseguir una millor interacció.

No hi ha dubte que el vídeo és el format que més impacta a les xarxes socials i ho demostren xarxes en auge com TikTok o Twitch. De fet, a Instagram ha caigut en picat l''engagement' que generen les publicacions, però ha pujat un 500% en el cas dels 'reels' des que van aparèixer, segons un informe del blog Later.

És per això que, mitjançant la funció dels 'reels', Instagram va voler captar l’atenció d’un públic més jove. En conseqüència, és una eina especialment interessant per a entitats sense ànim de lucre que ofereixin activitats per joves.

Com fer un 'reel'?

Reels és una funció que està integrada a Instagram i que ha anat substituint l'antiga aplicació IGTV.

Trobareu aquesta funció a la càmera quan fem una història. En aquesta càmera, podreu trobar les següents opcions:

 • Post
 • Story
 • Reel
 • Life

Haureu de seleccionar l’opció de Reel.

Moltes opcions d'edició

Teniu dues opcions:

 • Enregistrar un vídeo de 15, 30 o 90 segons de durada prement el botó de la càmera. El podeu aturar i reprendre quan vulgueu, de forma que podeu fer seqüències molt creatives.
 • Seleccionar vídeos o fotos de la galeria prement la icona de la galeria amb el símbol '+' situat a la part inferior esquerra.

En els dos casos, disposeu d'un menú d'edició a la part esquerra de la pantalla amb el qual podeu accedir a les següents opcions:

 • Posar música: l'aplicació suggereix un fragment de cançó per a cada clip segons les imatges i la sincronitza per defecte segons el ritme.
 • Afegir efectes: com en les històries, es poden afegir diversos filtres per modificar la imatge.
 • Afegir una crida participativa: l'aplicació permet afegir crides predeterminades amb un missatge com "els teus millors records de l'any" o "Una cosa que et fa feliç" que venen amb un botó perquè qualsevol persona pugui continuar la cadena i publicar el seu propi 'reel' donant continuïtat a la mateixa idea.
 • Alentir o accelerar la velocitat: disposeu de diverses opcions per modificar el ritme del vídeo.
 • Particions de pantalla: també hi ha diversos fons per editar el vídeo per tal que es vegin diversos plans alhora.
 • Temporitzador: permet que el vídeo comenci a gravar després dels segons que establiu.
 • Control gestual: el vídeo comença a gravar i s'atura quan aixequeu la mà.

Com publicar un 'reel'?

Un cop tingueu el vostre vídeo acabat, haureu de clicar 'Next' i accedireu a l'apartat d'edició per reordenar els clips i afegir transicions. En el cas que hàgiu triat fer un vídeo amb imatges de la galeria, les podeu seleccionar totes alhora i, quan premeu 'Next', us suggerirà la música per a tot el vídeo i ja podreu editar-ne l'ordre i les transicions.

Un cop tingueu el vídeo, haureu de clicar 'Done', afegir una descripció del vídeo en la qual també hi podreu afegir etiquetes i compartir el 'reel' al vostre perfil d’Instagram.

D'aquesta manera, el vídeo quedarà visible a la quadrícula del perfil, i també a l'apartat de 'Reels'.

Els efectes de realitat augmentada

És potser la part més interessant de Reels. Mitjançant els efectes de realitat augmentada, podreu fer peces molt divertides i sorprenents. La part interessant dels efectes és que també en podeu crear. Ho podeu fer amb l’aplicació Spark AR Studio.

Mitjançant aquesta eina, disponible per Windows i MAC, podreu crear els vostres filtres de realitat augmentada. Ja hi ha moltes entitats que han començat a crear els seus filtres. Proveu-los de fer!