Què són els 'reels' i com funcionen?

Colectic - Informàtic
Dues noies graven un vídeo per Instagram. Font: June Aye (Pixabay)
Dues noies graven un vídeo per Instagram. Font: June Aye (Pixabay)

Què són els 'reels' i com funcionen?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Els vídeos curts d'Instagram disposen de moltes opcions d'edició per fer creacions dinàmiques fàcilment.

No hi ha dubte que el vídeo és el format que més impacta a les xarxes socials i ho demostren xarxes en auge com TikTok o Twitch. De fet, a Instagram, la interacció que generen les fotos, ha caigut en picat. En canvi, la dels vídeos curts - o 'reels' ha pujat un 500% des que van aparèixer, segons un informe del blog Later.

Els 'reels' són vídeos d’Instagram que disposen d'opcions d'edició com ara so, efectes i altres eines molt creatives. Es tracta de vídeos que es poden compartir als vostres comptes d’Instagram per aconseguir una millor interacció.

L'opció dels 'reels' és especialment atractiva per captar l’atenció d’un públic més jove, molt acostumat al format audiovisual. Per tant, és una eina especialment interessant per a entitats sense ànim de lucre que ofereixin activitats per joves.

Com fer un 'reel'?

'Reels' és una funció que està integrada a Instagram i que ha anat substituint l'antiga aplicació 'InstagramTV', el canal de vídeos de la plataforma.

Trobareu aquesta funció a la càmera quan us disposeu a publicar algún contingut. A més, també existeixen les següents opcions:

 • Publicació
 • HIstòria
 • Vídeo en directe

En aquest cas, haureu de seleccionar l’opció de 'reel'.

Moltes opcions d'edició

Teniu dues opcions:

 • Enregistrar un vídeo de 15, 30 o 90 segons de durada prement el botó de la càmera. El podeu aturar i reprendre quan vulgueu, de forma que podeu fer seqüències molt creatives.
 • Seleccionar vídeos o fotos de la galeria prement la icona de la galeria amb el símbol '+' situat a la part inferior esquerra.

En els dos casos, disposeu d'un menú d'edició a la part esquerra de la pantalla amb el qual podeu accedir a les següents opcions:

 • Posar música: l'aplicació suggereix un fragment de cançó per a cada clip segons les imatges i la sincronitza per defecte segons el ritme.
 • Afegir efectes: com en les històries, es poden afegir diversos filtres per modificar la imatge.
 • Afegir una crida participativa: l'aplicació permet afegir crides predeterminades amb un missatge com "els teus millors records de l'any" o "Una cosa que et fa feliç" que venen amb un botó perquè qualsevol persona pugui continuar la cadena i publicar el seu propi 'reel' donant continuïtat a la mateixa idea.
 • Alentir o accelerar la velocitat: disposeu de diverses opcions per modificar el ritme del vídeo.
 • Particions de pantalla: també hi ha diversos fons per editar el vídeo per tal que es vegin diversos plans alhora.
 • Temporitzador: permet que el vídeo comenci a gravar després dels segons que establiu.
 • Control gestual: el vídeo comença a gravar i s'atura quan aixequeu la mà.

Com publicar un 'reel'?

Un cop tingueu el vostre vídeo acabat, haureu de clicar 'següent' i accedireu a l'apartat d'edició per reordenar els clips i afegir transicions. En el cas que hàgiu triat fer un vídeo amb imatges de la galeria, les podeu seleccionar totes alhora i, quan premeu 'següent', us suggerirà la música per a tot el vídeo i ja podreu editar-ne l'ordre i les transicions.

Un cop tingueu el vídeo, haureu de clicar 'fet', afegir una descripció del vídeo en la qual també hi podreu afegir etiquetes i compartir el 'reel' al vostre perfil d’Instagram.

D'aquesta manera, el vídeo quedarà visible a la quadrícula del perfil, i també a l'apartat de 'reels'.

Com programar un 'reel'?

Una de les darreres funcionalitats d'Instagram permet programar la publicació dels continguts des de la mateixa plataforma. Per programar un 'reel' i que es publiqui quan desitgem, només hem d'entrar al nostre perfil i accedir al menú superior dret, representat amb tres línies horitzontals. Allà, entre les múltiples opcions que es despleguen, veurem la de 'contingut programat'.

Un cop estem en aquest menú, hem d'escollir l'opció 'programa', que ens permet escollir un vídeo que ja tinguem a la nostra galeria o crear-ne un nou amb música, efectes i transicions. Un cop tenim el 'reel', abans de publicar-lo, hem de buscar l'opció de 'configuració avançada' on se'ns desplegarà un nou menú que ens permetrà escollir el dia i hora de publicació del contingut.