Què és Reels i com funciona?

Colectic - Informàtic
Autor/a: 
Xavi Aranda
Instagram sempre treu noves funcionalitats i millores. Imatge de Blogtrepreneur. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Blogtrepreneur. Llicència d'ús CC BY 2.0
Instagram sempre treu noves funcionalitats i millores. Imatge de Blogtrepreneur. Llicència d'ús CC BY 2.0
El funcionament d'Instagram Reels és molt similar al de Stories. Imatge de Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0 Font: Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0
El funcionament d'Instagram Reels és molt similar al de Stories. Imatge de Marco Verch. Llicència d'ús CC BY 2.0

Què és Reels i com funciona?

Colectic - Informàtic
Resum: 

Instagram ha publicat Reels, una funció integrada amb la qual podreu fer vídeos sorprenents. L’eina és ideal per a fer una comunicació adreçada a joves.

Instagram va anunciar el passat 5 d’agost que publicaven Reels. Reels és una nova funció d’aquesta xarxa social tan utilitzada, que permet crear vídeos de fins a 15 segons amb so, efectes i eines molt creatives. Aquests vídeos els podreu compartir als vostres comptes d’Instagram, per aconseguir una millor interacció.

No hi ha dubte que Reels, ha aparegut per fer la competència a Tik Tok, una xarxa social xinesa que està arrasant a tot el món. Tal com va passar amb Stories i Snapchat, quan Instagram va publicar la funció per fer vídeos efímers. La característica principal de Tik Tok és la creació de vídeos curts sorprenents. El factor sorpresa de Tik Tok, es pot aconseguir, gràcies a la destresa de la persona que enregistra el vídeo o als efectes que hi afegeix.

Reels, sens dubte, és pràcticament igual que Tik Tok. Mitjançant Reels, Instagram vol captar l’atenció d’un públic més jove, que és el sector de població que estava utilitzant més Tik Tok. Per això és molt interessant utilitzar Reels en entitats sense ànim de lucre que ofereixin activitats per joves.

On és Reels?

Reels és una funció que està integrada a Instagram. Això significa que a diferència d’IGTV, no cal instal·lar-se cap aplicació més. L’única condició per poder utilitzar Reels, és actualitzar la xarxa social, des de Google Play o l’Apple Store.

Un cop l’aplicació estigui actualitzada ja podreu fer funcionar Reels. Trobareu aquesta funció a la càmera de Stories. En aquesta càmera, podreu trobar les següents opcions:

  • Fer Instagram Live.
  • Fer una Storie.
  • Fer un Reels.

Haureu de seleccionar l’opció de Reels i acceptar les condicions d’ús.

Com crear un Reels?

Fàcil. L’únic que haureu de fer és enregistrar un vídeo de fins a 15 segons de durada, amb la càmera que hem indicat. Heu de prémer el botó de la càmera i el vídeo començarà a enregistrar. Un cop heu enregistrat tot el vídeo, podreu publicar el vídeo. Abans de publicar-lo, podeu fer les següents opcions:

  • Afegir una descripció del vídeo on també hi podreu afegir etiquetes.
  • Compartir el Reels al teu perfil d’Instagram.

El vostre vídeo ja estarà publicat i podrà ser vist a través del cercador d’Instagram, sota l’opció Reels. La visibilitat del vostre Reels, depèn, en part, de la configuració de la privacitat del vostre compte d’Instagram.

Opcions d’edició de Reels.

Abans d’enregistrar el vídeo o quan ja esteu d’enregistrar el vídeo, trobareu algunes opcions d’edició. Són les següents:

  • Audio: permet afegir fragments de cançons al vostre Reels. Hi ha tot un extens repertori de cançons.
  • Velocitat d’imatge: mitjançant aquesta opció podreu enregistrar el vostre vídeo, més ràpid o més lent. L’opció lenta fa com un efecte 'slow motion'.
  • Filtres i efectes: podreu afegir múltiples efectes de realitat augmentada al vostre vídeo. Hi ha efectes molt interessants. Aquesta opció incorpora un cercador d’efectes.
  • Temporitzador: amb aquesta opció, s’activarà un compte enrere per començar a enregistrar, i la durada de l’enregistrament la seleccionareu vosaltres.

Com podreu veure, les opcions són molt variades, i mitjançant aquestes, podreu fer peces de vídeo molt creatives.

Els efectes de realitat augmentada

És potser la part més interessant de Reels. Mitjançant els efectes de realitat augmentada, podreu fer peces molt divertides i sorprenents. La part interessant dels efectes, és que també en podeu crear. Ho podeu fer amb l’aplicació Spark AR Studio.

Mitjançant aquesta eina, disponible per Windows i MAC, podreu crear els vostres filtres de realitat augmentada. Ja hi ha moltes entitats que han començat a crear els seus filtres. Proveu-los de fer!