Gestionar l'assistència d'esdeveniments amb Eventbrite

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Gestionar l'assistència d'esdeveniments amb Eventbrite

Resum: 

Eventbrite és una eina 2.0 per vendre entrades o crear registres en línia dels esdeveniments que organitza la vostra entitat. Amb Eventbrite podreu gestionar tot aquest procés i anunciar-ho de moltes maneres, tal i com us ho explicarem a continuació.

Segurament molts de vosaltres heu organitzat concerts per recaptar diners o xerrades en un local amb aforament limitat. Gestionar la forma com es venen o es registren les entrades pot ser complicada, més si no hi han els canals corresponents. Internet pot ser aquell canal que us pot facilitar arribar al màxim de gent possible, però i el medi? Eventbrite és l'eina que us pot facilitar gestionar tot el procés de venda d'entrades o registre en línia, i també promocionar l'esdeveniment a les xarxes socials o en diferents eines 2.0.

Crear un esdeveniment

Crear un esdeveniment amb Eventbrite és molt senzill. Per a fer-ho, cal que seguiu els passos numerats que us indiquen.

Títol

Tot esdeveniment ha de tenir un títol. Aquest hauria de ser el màxim descriptiu possible. Si és un concert, una xerrada o una presentació. Al costat mateix del títol, podeu afegir el logotip de l'esdeveniment.

Per afegir el títol de l'esdeveniment

Informació de les entrades

Aquí és on creeu les vostres entrades per l'esdeveniment. D'entrades n'hi poden haver-hi moltes; general, per estudiants, per jubilats o gratuïtes. En el nom haureu d'especificar el tipus d'entrada. També haureu d'especificar la quantitat total d'entrades.

En les opcions avançades es pot especificar el dia que comença la venta d'entrades, el dia que finalitza la venta o el màxim d'entrades per persona que es pot comprar.

Més informació de les entrades

Detalls de l'esdeveniment

En aquest camp haureu de descriure els detalls de l'esdeveniment. Horaris, els artistes que hi actuen o els col·laboradors. És un camp molt ampli amb un editor de text molt bo per incloure-hi enllaços, imatges o vídeos.


Detalls de l'esdeveniment

Data i hora

Aquí haureu d'especificar la data de l'esdeveniment, amb la hora d'inici i l'hora de finalització.


Data i hora

Lloc

En aquest camp haureu d'especificar l'adreça de l'esdeveniment. Un cop introduïda l'adreça, Eventbrite us crearà un Google Maps.

Lloc

Organitzador

Com totes les eines 2.0, Evenbrite us demanarà un registre abans de poder començar a utilitzar-lo. En aquest registre us demanarà el nom d'usuari i les organitzacions a les quals pertanyeu. Quan creeu l'esdeveniment, hi ha un apartat on demana la informació de l'organitzador. En aquest desplegable podeu seleccionar l'entitat a la qual pertanyeu i també podeu afegir una nova entitat al vostre compte d'usuari.

Organitzador

Disseny

Eventbrite ens permet canviar els colors de la pàgina del nostre esdeveniment. Per defecte, Eventbrite té 6 opcions de colors a escollir. Però si no us agradés cap d'aquestes opcions, hi ha també la possibilitat de crear una combinació de color nova.

Disseny de l'esdeveniment

Privacitat de l'esdeveniment

Amb Eventbrite no ens hem de preocupar del tema de la privacitat, ja que l'aplicació ens ho deixa configurar molt al detall. Hi ha la opció de que l'esdeveniment sigui públic i què aquest sigui inclòs en la llista d'esdeveniments de Eventbrite i ens els motors de cerca. Hi també hi ha la opció que l'esdeveniment sigui privat, i què no s'inclogui ni a la llista de Evenbrite ni en els motors de cerca.

Privacitat de l'esdeveniment

Opcions addicionals

Com a pas final, hi han vàries opcions addicionals. Són les següents:

  • Mostrar el nombre d'entrades que queden per vendre o per registrar.
  • Mostrar la llista d'entrades a la pàgina de l'esdeveniment.
  • Mostrar una capçalera i un peu de pàgina personalitzat.
  • Fer el seguiment de visites de la pàgina del registre utilitzant un compte de Google Analytics.

Un cop fets tots els passos descrits anteriorment, el vostre esdeveniment ja estarà creat. Automàticament, Eventbrite us mostrarà una pantalla de resum de les ventes efectuades, recaptació o estadístiques de les invitacions.

Però un aspecte molt important és fer arribar aquest esdeveniment a la gent, i depèn de la privacitat que s'hagi escollit haureu de realitzar uns procediments o uns altres. És el moment de promocionar-ho a tothom o només als nostres contactes.

Promocionar un esdeveniment

Eventbrite us ofereix moltes possibilitats a l'hora de promocionar l'esdeveniment. Són les següents:

Invitacions

Crear invitacions amb Evenbrite és ben senzill. El que heu de fer és redactar un missatge, donar-li un disseny i enviar-ho a les adreces de correu electrònic dels vostres contactes. Es poden importar les adreces de contacte dels serveis de correu de Google, Yahoo i Hotmail.

invitacions

Publicar a Facebook

Aquesta opció és molt simple. Permet compartir l'esdeveniment al vostre perfil de Facebook.

Crear Botons, Enllaços i un formulari de registre per a la vostra web

Amb Evenbrite podreu crear un botó visual per el vostre bloc. Amb aquest botó, els visitants del vostre bloc podran accedir al registre d'Eventbrite. Amb l'opció “Crear un enlace” podreu crear enllaços, també per el vostre bloc. I la opció més destacada, és “Añadir registro al sitio web”, on podrem inserir tot el procés de registre o compra d'entrades en el vostre bloc o pàgina web.

Publicacions

Estadístiques

Amb les estadístiques de Eventbrite podreu saber si a la gent li interessa el vostre esdeveniment. Depenent de com hageu configurat la privacitat de l'esdeveniment, la gent pot trobar l'esdeveniment mitjançant el cercador de Eventbrite o altres cercadors. També hi ha la opció de incloure un Google Analytics, opció que requereix tenir un compte d'aquest servei.

Estadístiques

L'aplicació per mòbil

Eventbrite també està disponible en format aplicació per mòbil. En aquest cas, amb l'aplicació per mòbil només es pot cercar esdeveniments per registrar-se o comprar entrades. L'aplicació per mòbil d'Eventbrite està disponible per iOS i Android.