Alça la veu contra el feminicidi a Guatemala!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Alça la veu contra el feminicidi a Guatemala!

Resum: 

L'activista guatemalenca Norma Cruz ha rebut amenaces de mort per la feina que realitza documentant casos de violència contra les dones a Guatemala i ajudant-les a lluitar perquè es faci justícia. Amnistia Internacional t'anima a enviar un missatge a la Fiscal General de la República de Guatemala exigint una investigació de les amenaces i major protecció a activistes que defensen els drets humans.

Entre 2000 i 2010, més de 5.200 dones van morir tirotejades o per asfixia a Guatemala i en la majoria de casos no s'ha realitzat cap judici. Per això es parla de feminicidi: assassinats de dones que queden impunes gràcies a la inacció de l'estat.

El Congrés de Guatemala va aprovar el 2008 la Llei contra el Feminicidi i altres formes de Violència contra la Dona, però tot i així, la impunitat persisteix i les vides de les dones hi valen molt poc.

Organitzacions com ara la Unión Nacional de Mujeres Guatemaltecas o la Fundació Sobrevivientes denuncien aquesta impunitat i busquen justícia.

Norma Cruz forma part de la Fundación Sobrevivientes i des de fa dos anys tant ella com la seva família han rebut amenaces en relació amb l'assistència lletrada prestada per la fundació en el cas d'una nena víctima de violació. Les amenaces adverteixen que, si no deixa de treballar en el cas, les conseqüències seran mortals.

Amnistia Internacional ha posat en marxa una acció per denunciar aquest assetjament i demanar més protecció per a les persones i organitzacions que defensen els drets humans a Guatemala.

Si vols donar suport a aquesta iniciativa pots signar per tal d'enviar un missatge a la Fiscal General de la República de Guatemala. D'aquesta manera, podràs visibilitzar i denunciar el feminicidi i la impunitat a Guatemana i exigir justícia social!

Comentaris

Es necesario luchar por los derechos más básicos de las personas, como el derecho a la vida. Es por este motivo que el estado, como prinicipal representante y defensor del pueblo debe velar para que esto sea posible.

Afegeix un comentari nou