Celebració Mundial de l'Aigua, tema 2011: Aigua per a les Ciutats

 Font:
Font:

Celebració Mundial de l'Aigua, tema 2011: Aigua per a les Ciutats

Resum: 

L'Assemblea General de Nacions Unides va adoptar el 22 de desembre de 1993 la resolució per la qual cada 22 de març és declarat Dia Mundial de l'Aigua. Diverses ONG -Ecologistes en Acció, per exemple- commemoren el Dia.

Es va convidar llavors als diferents Estats a consagrar aquest dia, en el marc del context nacional, a la celebració d'activitats concretes com el foment de la consciència publica a través de la producció i difusió de documentals i l'organització de conferències, taules rodones, seminaris i exposicions relacionades amb la conservació i desenvolupament dels recursos hídrics així com amb la posta en pràctica de les recomanacions de l'Agenda 21. En dies de tsunami.

Agenda 21

Aigua per a les ciutats: responent al desafiament urbà, és el tema de la celebració per a l'any 2011, i té per objecte posar en relleu i encoratjar als governs, les organitzacions, comunitats i persones a participar activament per a respondre al desafiament de la gestió de l'aigua urbana.

El Dia Mundial de l'Aigua brinda una oportunitat excepcional per a cridar l'atenció i crear un impuls que animi a intervenir als governs, la comunitat internacional, la societat civil i els ciutadans. Es preveu que, aquest dia, la teva organització sigui una dels centenars d'institucions que organitzin esdeveniments relacionats amb “L'aigua, font de vida”. S'espera que cada país celebri el Dia Mundial de l'Aigua a la seva manera.

D'on ve l'Aigua?

Perquè arribi a la vostra casa, l'aigua fa un llarg recorregut. Primer de tot, és emmagatzemada en una represa. D'allà, s'envia a la planta de potabilització, on es sotmet als processos de cloració (eliminant algues i bacteris), estímuls d'aire (per a eliminar dolents sabors i olors), sedimentació, filtració (per a eliminar la sorra) i una segona cloració. Després, poderoses bombes elèctriques fan circular l'aigua a través d'un complex sistema de canonades. Es necessita molta energia i diners per a bombar aigua potable les 24 hores del dia. Finalment, l'aigua que consumeix en la vostra casa, desemboca en una xarxa de clavegueres, i d'aquesta manera, el cicle torna a començar una vegada i una altra.

Només l'1% de les reserves mundials d' aigua està a Àfrica, Amèrica, Àsia, Europa i Oceania. A primera vista, l'aigua present en els continents sembla abundant, però en realitat, no ho és. Les reserves d'aigua de la Terra es distribuïxen així: Oceans i mars (97%), Casquets polars i glaceres (2%), Aigües subterrànies (0,75%), i Ríos i llacs (0,25%).

Per a anar a la pàgina oficial del Dia Mundial de l'Aigua 2011.

Afegeix un comentari nou