El Premi Sakharov, per a un defensor de les víctimes de la violació com a arma de guerra

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El Premi Sakharov, per a un defensor de les víctimes de la violació com a arma de guerra

Resum: 

El Dr. Denis Mukwege, ginecòleg fundador de l'Hospital de Panzi a la República Democràtica del Congo, serà guardonat aquest novembre amb el premi Sakharov del Parlament Europeu per la seva tasca en defensa de les víctimes de la violència sexual.

El Dr. Denis Mukwege ha estat rebut amb entusiasme a l'hospital de Panzi fundat per ell mateix el 1988 a la ciutat de Bukavu (RDC), després de ser guardonat amb el Premi Sakharov 2014 atorgat pel Parlament Europeu.

L’hospital de Panzi és una referència en el tractament de dones i nenes víctimes de la mutilació genital o víctimes d'abusos per part de les forces rebels durant el conflicte de la República Democràtica del Congo, que va causar moltes víctimes mortals i durant el qual moltes dones i nenes van ser agredides sexualment. Tot i que oficialment la guerra del Congo es considera acabada, el conflicte continua a la part oriental del país, on la violència sexual i armada contra la població civil no s’ha aturat.

El Dr. Mukwege va fer un discurs a les Nacions Unides l'any 2012 on condemnà en públic la impunitat de les violacions en massa ocorregudes a la República Democràtica del Congo, i va criticar les entitats internacionals i el govern congolès per no haver fet prou per aturar una guerra injusta que usava la violència contra les dones com una estratègia de guerra.

El vídeo següent és una breu entrevista al Dr. Mukwege (en versió original):

Afegeix un comentari nou