Els drets territorials dels pobles indígenes, a través del cinema

 Font:
Font:

Els drets territorials dels pobles indígenes, a través del cinema

Resum: 

Del 24 al 27 de novembre se celebra la 5a Mostra de Cinema Indígena de Barcelona, una oportunitat per apropar-se a la cultura, a les lluites, a la manera de comunicar i a l'art audiovisual de les comunitats indígenes. L'Espai Jove la Fontana acollirà les projeccions i els debats que es generaran a partir dels audiovisuals.

La Mostra de Cinema Indígena de Barcelona reivindica des de fa quatre anys els drets dels pobles indígenes. Centrant-se especialment en les comunitats d'Amèrica Llatina, dóna veu a aquests pobles i difon la seva cosmovisió. L'objectiu és, doncs, apropar el públic als processos comunicatius dels pobles indígenes i difondre els seus valors, problemàtiques i formes de vida des de la seva pròpia veu i visió.

La Travesía de Chumpi, un documental que representa un viatge al món natural i espiritual del poble Achuar de la selva amazònica, inaugurarà la cinquena edició d'aquesta mostra de cinema, organitzada per l'entitat sense afany de lucre alterNativa. Intercanvi amb Pobles Indígenes i la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI).

Serà dijous 24 de novembre, després de l'acte inaugural que començarà a les 20:00 hores i estarà presidit per Aouatif Stitou, adjunta de la Direcció General de Cooperación al Desenvolupament, Jeannette Paillan, coordinadora general de la CLACPI, i Isabelle Torallas, coordinadora de la mostra.

L'edició d'enguany de la mostra se centrarà en les lluites indígenes en defensa de la terra i el territori.

Documentals, pel·lícules de ficció i d'animació de realització indígena parlaran en primera persona de les conseqüències de les concessions petrolieres, l'entrada d'empreses mineres, la construcció d'hidroelèctrica i la militarització de territoris ancestrals, on els pobles indígenes defensen una convivència respectuosa i sostenible amb la terra.

En total, s'hi projectaran una quinzena de films realitzats per creadors/ores indígenes, que han estat seleccionats principalment d'entre els participants i/o premiats en el X Festival Internacional de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes (Equador 2010).

Afegeix un comentari nou