Propostes de la Fundació per la Pau contra les armes, per centres escolars i de lleure

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Propostes de la Fundació per la Pau contra les armes, per centres escolars i de lleure

Resum: 

Com a activitat pel Dia Escolar de la Noviolència i la Pau (DENIP), el 30 de gener, la Fundació per la Pau proposa analitzar el greu problema que representa la presència massiva i el descontrol de les armes al món. Ja es pot començar a treballar la proposta.

Del 18 al 28 de març, els 193 estats del món, reunits en una conferència diplomàtica a les Nacions Unides, a Nova York, han d’aprovar el text que faci possible l’aprovació del Tractat sobre Comerç d’Armes que frenaria el descontrol actual en la compra i venda d’armament.

Ja es pot començar a treballar sobre el tema, a partir d'aquest document.

La proposta didàctica recull arguments en favor de controlar les armes, que s’enviaran a la campanya internacional Armes Sota Control i a les Nacions Unides.

La proposta

Aquest any, FundiPau (Fundació per la Pau) fa una proposta a les escoles adreçada al tercer cicle de primària, a l’ESO i a batxillerat, i a entitats de lleure: "reflexionar amb l’alumnat sobre el greu problema que representa la presència massiva i el descontrol de les armes al món, un factor que dificulta enormement la consecució de la pau".

El motiu de la proposta és que "el 2013 serà un any clau per a l’aprovació d’un Tractat sobre Comerç d’Armes que frenaria el descontrol actual en la compra i venda d’armament. Del 18 al 28 de març, els 193 estats del món, reunits en una conferència diplomàtica a les Nacions Unides, a Nova York, han d’aprovar el text que ho faci possible", explica la Fundació per la Pau.

Objectius

  • "Prendre consciència del greu problema que representa el gran nombre d’armes que hi ha al món sense cap mena de control".
  • "Donar arguments concisos i clars pels quals és necessari controlar les armes".
  • "Ajudar la campanya Armes Sota Control a fer pressió als nostres governants per aconseguir un bon Tractat el març de 2013".

Afegeix un comentari nou