Publicat l'Índex Global de l'Envelliment 2014

Publicat l'Índex Global de l'Envelliment 2014

Resum: 

Coincidint amb el "Dia Internacional de la Gent Gran" HelpAge International publica l'Índex Global de l'Envelliment 2014, un informe que classifica 96 països segons el nivell de benestar econòmic i social de la gent gran.

L'Índex Global de l’Envelliment es publica el dia 1 d'octubre, coincidint amb el Dia Internacional de la Gent Gran de les Nacions Unides. L'estudi mesura el benestar de la població major de seixanta anys i es centre en quatre àrees clau: seguretat en els ingressos, estat de salut, capacitats intactes, i entorn favorable.

Noruega lidera l'índex d'aquest any i desbanca Suècia de la primera posició que va obtenir l’any 2013. Els deu primers llocs estan ocupats per països d'Europa Occidental, Amèrica del Nord i Àsia Austral, a més del Japó (9). Segons l'estudi, els pitjors països per fer-se gran són l'Afganistan (96) i Moçambic (95).

A escala mundial, l'índex mostra que 1 de cada 4 persones en països amb ingressos mitjans i baixos viuen sense una pensió i que les polítiques públiques de suport a les persones grans si bé existeixen en pràcticament tots els països necessiten ser implementades d'una manera més sistemàtica i ràpida.

L'índex ens diu que el creixement econòmic per si mateix no millorarà el benestar de la gent gran i que es necessiten polítiques específiques sobre envelliment. Més d'un terç dels països queden molt per darrere dels països més ben situats fet que indica que hi ha una gran desigualtat global.

L’estat espanyol es troba a la posició número 21, per sota de països del seu entorn com el Regne Unit (11), França (16) o Alemanya (5) però per davant d'altres com Portugal (37), Itàlia (39) o Bèlgica (27).

Podeu veure l'infografic amb les dades més rellevants de l'estudi al web de HelpAge International.

Afegeix un comentari nou