Reconeixement a la tasca transformadora de les dones gitanes

 Font:
Font:

Reconeixement a la tasca transformadora de les dones gitanes

Resum: 

Han posat en marxa una campanya de recollida de signatures per demanar que el 8 d'octubre sigui declarat Dia Internacional de la Dona Gitana. Hi estàs d'acord? Doncs, fes clic aquí i signa la petició!

Del 8 al 10 d’octubre del 2010 es va celebrar a Barcelona el I Congrés Internacional de Dones Gitanes: Les altres dones, organitzat conjuntament per l'associació de dones gitanes Drom Kotar Mestipen i la Secretaria d'Acció Ciutadana del Departament de Governació.

El congrés va ser un espai destinat a i protagonitzat per les pròpies dones gitanes, que van compartir i debatre quines actuacions d’èxit s’estaven duent a terme en els àmbits d’educació, treball i feminisme per avançar en la superació de la desigualtat social de partida que pateixen per ser dones, majoritàriament no acadèmiques i gitanes.

Reunides en el congrés més de 300 dones gitanes de diferents països van somiar que es declarés el dia 8 d’octubre com el Dia Internacional de la Dona Gitana en reconeixement a la tasca de totes les dones gitanes com a motor de transformació i canvi social. Ara, s'ha llançat una campanya per demanar-ho.

Pots signar la petició i fer-ne difusió a través d'aquest enllaç.

Afegeix un comentari nou