Signa en defensa de les persones LGBT de Gàmbia!

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Signa en defensa de les persones LGBT de Gàmbia!

Resum: 

A Gàmbia, les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals (LGBTI) podran ser condemnades a cadena perpètua si s'aprova un nou projecte de llei. Amnistia Internacional necessita la teva ajuda per evitar-ho!

Yahya Jammeh, president de Gàmbia, en unes declaracions de l'any 2013 deia que "Lluitarem contra aquesta plaga anomenada homosexuals o gais de la mateixa manera que lluitem contra els mosquits portadors de la malària, o fins i tot amb més afany". Ara, Amnistia Internacional avisa del risc que pot suposar per a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgènere i intersexuals (LGBTI) un nou projecte de llei que es podria aprovar properament i que condemnaria a cadena perpètua les persones considerades "culpables d'homosexualitat agreujada".

És per això que Amnistia Internacional ha endegat una campanya de signatures per evitar que se signi la llei i tiri endavant. És necessari actuar abans de la data límit del 25 de setembre.

Amnistia Internacional avisa, al seu web, que a molts països s’empresona persones lesbianes, gais, bisexuals i transgènere en aplicació de lleis que vigilen els dormitoris i que poden convertir un petó en un delicte.

Les sancions que s'imposen per motius d'orientació o identitat sexual són molt variades. L'Iran, l'Aràbia Saudita, Mauritània, Somàlia, Sudan, el Pakistan, el Iemen i els estats del nord de Nigèria castiguen l'homosexualitat amb la mort. Uganda, Guyana, Bangla Desh, Singapur, les Maldives, Bhutan o el Nepal amb pena de presó. A Malawi, dues persones van ser detingudes al desembre de 2009 acusades de "pràctiques indecents entre homes" i condemnades a 14 anys de presó, encara que posteriorment van ser absoltes per un indult presidencial. A Indonèsia, una nova llei permet castigar fins amb 100 cops de vara l'homosexualitat. A Jamaica se segueix castigant la sodomia amb penes de fins a 10 anys de presó. Amnistia Internacional considera "presos de consciència" a les persones empresonades per motiu de la seva orientació o identitat sexual i exigeix el seu alliberament immediat i incondicional.

Per col·laborar amb la teva signatura pots anar al formulari corresponent d'Amnistia Internacional.

Comentaris

Gàmbia escolta els DDHH

Afegeix un comentari nou