Una crònica final des de Copenhaguen, de l'associacionisme català

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Una crònica final des de Copenhaguen, de l'associacionisme català

Resum: 

Miquel Ortega, de l'acreditada ONG catalana Observatori del Deute en la Globalització (ODG), desplaçat a la capital danesa, ens ofereix una breu crònica. També publiquem el posicionament d'aquesta ONG (I QUÈ HA PASSAT A LA CIMERA), en relació als resultats: “Ens calia un bon acord, no qualsevol acord”.

Ens explica que finalment el document proposat "Acord de Copenhaguen" per la presidència no ha estat adoptat pel plenari, però sí que ha "pres nota" de l'acord.

Com a conseqüència no afecta a tots els països de la Convenció sinó tan sol aquells que vulguin formar part. És molt possible que ALBA i el Sudan finalment quedin fora de l'acord.

D'altra banda s'ha acordat mantenir el grup de treball de l'Acció Conjunta a llarg termini per a que segueixi la seva tasca fins a la pròxima COP 16, així com el grup de treball per a la Prolongació del Protocol de Kyoto.

Els resultats finals de la reunió han estat doncs extremadament escassos, comenta Miquel Ortega, “ja que els continguts de l'acord són clarament insuficients”.

Aquí podeu llegir en català el posicionament de l'Observatori del Deute en la Globalització, I QUÈ HA PASSAT A LA CIMERA, que comparteixen ONG com la plataforma catalana “Qui deu a Qui”.

Afegeix un comentari nou