Violacions a la república Democràtica del Congo

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Violacions a la república Democràtica del Congo

Resum: 

Coopera desenvolupa un projecte per ajudar a nenes violades a la República Democràtica del Congo.

L’ONGD Coopera, com a part del seu projecte psicosocial, està portant a terme activitats per atendre a nenes violades de Lwiro, Kivu Sud, zona que es troba en conflicte bèl·lic des de fa anys. El projecte, començat a finals de 2014, s’encarrega, junt amb la Fundació Panzi, d’atendre a nenes menors de 10 anys que necessiten operacions urgents i atenció mèdica. Les víctimes, acostumen a patir series conseqüències tant físiques com mentals degut a les violacions, que en més d’una ocasió són repetides. És per això, que Coopera, a més, vol donar suport a les ONG locals que treballen en violència sexual per oferir-los especialització en assistència psicològica, jurídica, sensibilització, escolarització i suport socioeconòmic. Fins ara l’organització ja s’ha pogut fer càrrec de 24 nenes, oferint escolarització i oferint també una assistència psicològica posterior.

Iniciada el 1990 per un grup d’estudiants, Coopera és una ONGD que utilitza l’educació com a eina de treball. Participen a projectes de cooperació a nivell internacional a África, Amèrica llatina i Ásia, ajudant majoritàriament a infants. I realitzen projectes de sensibilització a nivell nacional i europeu amb activitats com les Olimpíades Solidàries d’Estudi© o el cicle d’exposicions Mira y Piensa.

A la República Democràtica del Congo, a part d’aquest projecte, en tenen dos altres actius: Programa de Conservació Comunitari i enfortiment de les capacitats de les dones del territori de Kavaré, a la zona de Kivu Sud. I, anteriorment, mitjançant fons captats a les Olimpíades Solidàries d’Estudi, havien realitzat un projecte de reconstrucció de 14 escoles per millorar les condicions d’estudi de 4700 nens.

Afegeix un comentari nou