20 de novembre: Dia Universal dels Drets de l'Infant

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

20 de novembre: Dia Universal dels Drets de l'Infant

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

L’any 1989 es va aprovar la Convenció sobre els Drets de l’Infant per part de les Nacions Unides. Des d'aleshores, cada any, el dia 20 de novembre es commemora el Dia Universal dels Drets de l’Infant a tot el món.

El 20 de novembre és el Dia Universal dels Drets de l’Infant. Aquesta data commemora l’aprovació del Tractat Internacional que a l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Aquest any, aquest dia adquireix una especial rellevància com a conseqüència dels darrers informes publicats, com per exemple, el del Síndic de Greuges, que indica que la pobresa afecta un 23,7% dels infants catalans com a conseqüència de la crisi econòmica que s'està vivint.

Malgrat aquesta situació, a Catalunya es compta amb diferents mecanismes per garantir els drets dels infants: en l'àmbit legislatiu, hi ha una llei que recull tots els drets i garanties de la Infància i a més, el Parlament ha constituït una Comissió d’Infància. Així mateix, el Departament de Benestar, juntament amb altres municipis, ha acordat les bases d’actuació davant de les situacions de risc greu dels infants.

Per commemorar aquesta data i per sensibilitzar la població envers a la situació de vulnerabilitat en què es troben molts infants, la Fundació Catalana de l’Esplai i la Diputació de Barcelona han impulsat aquest 2012 la plataforma web www.dretsinfant.cat, dirigida a infants, professionals del món de l’educació i famílies, amb l'objectiu de sensibilitzar i difondre els drets dels infants a la població.

Afegeix un comentari nou