6 preguntes amb resposta relacionades amb les inspeccions de treball als clubs esportius catalans

Autor/a: 
Suport Associatiu

6 preguntes amb resposta relacionades amb les inspeccions de treball als clubs esportius catalans

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Us presentem algunes de les consultes que han plantejat les entitats esportives a les diferents jornades i tallers que s’han celebrat durant les darreres setmanes arreu de Catalunya amb motiu de la campanya d’actuacions de la Inspecció de Treball.

Des de fa uns mesos els clubs i entitats esportives catalanes han patit més d’un centenar d’actuacions per part de la Inspecció de Treball i Seguretat Social que estan posant en perill la seva continuïtat. Aquestes actuacions s'estan traduint en sancions (multes i regularitzacions) que van des de 20.000€ fins a més d'un milió d'euros.

Durant aquestes darreres setmanes s’han portat a terme a tota Catalunya diverses jornades i tallers informatius adreçats als clubs esportius per intentar clarificar com han d’actuar i per explicar quines són les gestions i les accions polítiques s’estan portant a terme. La Secretaria General de l’Esport ha realitzat cinc sessions informatives i des de Suport Associatiu s’han portat a terme tres jornades més a Sant Joan Despí, Cornellà i Rubí per poder informar les entitats i resoldre els seus dubtes.

A continuació es presenta un recull amb algunes de les preguntes plantejades per part de les entitats durant aquestes jornades:

  1. Quan s’acaba la moratòria de la Inspecció de Treball a les associacions i clubs esportius?
  2. Què significa aquesta moratòria per als clubs esportius catalans?
  3. Què han de fer els clubs per a regularitzar la seva situació?
  4. Quines són les principals obligacions dels clubs derivades de la contractació de personal?
  5. Quines són les principals obligacions dels clubs derivades de la gestió del voluntariat?
  6. Quines actuacions i iniciatives polítiques s’estan fent des del sector esportiu?

Recordeu que Xarxanet.org disposa d’un servei d’assessorament gratuït per a les entitats no lucratives i si teniu dubtes o consultes relacionades amb aquest tema ens les podeu fer arribar a través del formulari d’assessorament.

Afegeix un comentari nou