Denúncia contra la violència masclista a la xarxes socials

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Denúncia contra la violència masclista a la xarxes socials

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Avui, dia 10 de gener, diverses organitzacions de dones han denunciat els actes continuats de violència contra les dones que es realitzen a través de l’anonimat de les noves tecnologies.

Aquest matí, a les 10h, les entitats de dones: Tamaia Viure sense violència, la Plataforma contra les violències de gènere, el grup d’investigació Anntigona-UAB i Dones Juristes, han denunciat davant la fiscalia diferents missatges de twitter que han circulat per les xarxa, en els quals, fan apologia de la violència contra les dones.

Aquestes entitats de dones s’han unit per fer aquesta denúncia, ja que entenen que aquests missatges inciten a la violència contra les dones i els consideren constitutius d’un delicte d’incitació a l’odi contra un col·lectiu determinat.

Enguany a l’Estat espanyol, segons fonts d'organitzacions de dones, han mort 57 dones fruït de la violència masclista

Els fets que es denuncien van començar ja fa mesos via twitter, mitjançant diverses piulades violentes que atempten a la dignitat de les dones, amb frases tant ofensives com “mueren pocas” o enaltint la violència física explícitament.

La pretensió dels diferents col·lectius de dones és denunciar aquesta situació davant la fiscalia i les institucions a fi que aquestes pràctiques anònimes no quedin en la impunitat, sinó que s’investiguin i s’exerceixi un control i rebuig envers les mateixes.

Per aquest motiu, després de la presentació de la denúncia, s’ha fet un comunicat de premsa per part de les representants de les diferents entitats a fi de donar a conèixer aquesta situació, per mostrar el rebuig davant aquest tipus de actuacions i demanar que aquestes accions no quedin impunes.

Afegeix un comentari nou