Els Punts Lila i LGBTIQ+, pilars essencials de les festes majors

Kiwop
Les seves professionals estan formades en matèria de prevenció, sensibilització i intervenció contra les violències masclistes i la LGBTI-fòbia. Font: Okay Productions Font: Okay Productions
Les seves professionals estan formades en matèria de prevenció, sensibilització i intervenció contra les violències masclistes i la LGBTI-fòbia. Font: Okay Productions
Okay Productions assistirà aquest estiu a una quinzena de festes majors de Terres de l'Ebre. Font: Okay Productions Font: Okay Productions
Okay Productions assistirà aquest estiu a una quinzena de festes majors de Terres de l'Ebre. Font: Okay Productions
Durant el 2023, l'entitat va rebre una quarantena de denúncies relacionades amb agressions ocorregudes en aquest tipus de celebracions. Font: Okay Productions Font: Okay Productions
Durant el 2023, l'entitat va rebre una quarantena de denúncies relacionades amb agressions ocorregudes en aquest tipus de celebracions. Font: Okay Productions

Els Punts Lila i LGBTIQ+, pilars essencials de les festes majors

Kiwop

Resum: 

L’Associació cultural LGBTIQ+ Okay Productions ofereix punts Lila i LGBTIQ+ a una quinzena de municipis de Terres de l’Ebre que aquest estiu celebren les seves festes majors.

Cada vegada és més fàcil trobar punts Lila i LGBTIQ+ a les festes majors. Aquests espais, dedicats a oferir suport i seguretat, estan augmentant en nombre i visibilitat amb l’objectiu d’assegurar unes festes més inclusives i segures per a tothom.

L’Associació cultural LGBTIQ+ Okay Productions s’encarregarà de proporcionar aquest servei a una quinzena de municipis de les Terres de l’Ebre que aquest estiu celebraran les seves festes majors. Alguns d’ells són Alcanar, Ascó, Móra la Nova, Móra d’Ebre i el Deltebre.

El seu objectiu és prevenir, intervenir i sensibilitzar contra les violències masclistes i la LGBTI-fòbia a través d’un estand de l’entitat. Tanmateix, si la festa supera els cinc mil assistents, compten a més amb una parella de professionals que supervisen l’espai de la festa i una caravana itinerant equipada per atendre consultes de manera més íntima i personalitzada.

Una quarantena de denúncies durant l’estiu del 2023

“És sorprenent la quantitat de persones que s’apropen a fer consultes i a denunciar agressions masclistes”, admet el president de l’entitat, Roger Font, qui ressalta la gran importància d’aquesta eina en el context de les festes majors. De fet, durant l’estiu del 2023, Okay Productions, a través del seu Punt Lila i LGBTIQ+, va rebre una quarantena de denúncies.

L’entitat explica també que, per a moltes persones, aquesta eina és el primer pas a l’hora d’enllaçar-se amb altres suports com és el cas dels serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD), del servei d’atenció integral a les persones LGBTIQ+ (SAI) i unitats específiques dels Mossos d’Esquadra, entre altres.

Professionals ben formats

L’associació ebrenca compta amb una quarantena de professionals formades en matèria de prevenció, sensibilització i intervenció contra les violències masclistes i la LGBTI-fòbia acreditades per la Generalitat de Catalunya i per la Universitat de Nebrija. A banda, també reben formacions internes periòdiques de reciclatge i actualització dels protocols.

“Els punts Lila i LGBTIQ+ tenen un impacte social molt gran. Per això, totes les persones que formen part del servei han d’estar ben formades, tenir experiència i conèixer el protocol”, detalla la vicepresidenta de l’entitat, Montse Vilanova, qui exerceix també com a agent formadora. A més, l’associació creu necessari que tots els professionals dels punts tinguin graus universitaris relacionats amb l’àmbit social: psicologia, educació social, magisteri, dret i sanitat.

Okay Productions no només actua a les Terres de l’Ebre. De fet, ja proporciona els seus serveis a altres municipis del territori català i al nord de València.

Afegeix un comentari nou