L'ONU aprova un esborrany per eradicar la mutilació genital femenina

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

L'ONU aprova un esborrany per eradicar la mutilació genital femenina

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

Ahir, dia 28 de novembre, els estats membres de Nacions Unides van aprovar el primer esborrany de la història de l’organització a favor d’eradicar la mutilació genital femenina. Aquest document es considera un gran avenç pel que fa a la protecció de milions de dones i nenes d’arreu.

Recentment ens hem fet ressò del dia contra la violència envers les dones i aquesta pràctica es manifesta de formes molt diverses i en molts àmbits de la nostra vida. Segons Nacions Unides, la violència contra les dones i nenes és la violació dels Drets Humans més comú a nivell mundial.

A alguns països, més del 70% de la població femenina ha estat colpejada, violada o mutilada al llarg de la seva vida

Una de les formes de violència contra les dones i les nenes és la mutilació genital femenina. Aquesta pràctica durant molts anys s’ha justificat per motius culturals i religiosos i, segons l'OMS, uns 140 milions de dones n’han estat víctimes.

Ahir, dia 28 de novembre, es va fer un avenç en la lluita contra aquesta situació. Els estats membres de Nacions Unides van aprovar, per consens, el primer esborrany de la història de l’organització per eradicar aquesta pràctica.

El text ha estat aprovat pel Comitè Tercer de l’Assemblea General, que s’encarrega dels assumptes socials, humanitaris i culturals i serà votat per l’Assemblea el mes de desembre.

Aquest document demana a tots els països que es prenguin totes les mesures necessàries per protegir a les dones i nenes i per finalitzar la impunitat amb què es practica l'ablació del clítoris.

També s’ha demanat que, per a la implementació de polítiques nacionals contra aquesta pràctica, es realitzin plans d’acció per part de les autoritats de cada país i programes educatius que ensenyin la protecció dels Drets Humans, la igualtat i el respecte mutu.

Afegeix un comentari nou