Reconeixement i foment de les activitats de voluntariat a la Unió Europea (UE)

Autor/a: 
Suport Associatiu

Reconeixement i foment de les activitats de voluntariat a la Unió Europea (UE)

Autor/a: 
Suport Associatiu

Resum: 

Dins de l’Any Europeu del Voluntariat 2011, la Comissió Europea proposa mesures de foment de voluntariat a la UE, com la creació d’un Cos Voluntari Europeu d’Ajuda Humanitària i el desenvolupament d’un Passaport Europeu de Capacitats.

El passat dia 20 de setembre, la Comissió Europea ha publicat una Comunicació sobre les polítiques de la UE i el voluntariat en el qual ha anunciat que seguirà millorant el reconeixement i la promoció del voluntariat a la UE.

L’any 2011 és l’Any Europeu del Voluntariat (Any Europeu de les Activitats de Voluntariat que Fomentin una Ciutadania Activa) i ofereix una oportunitat a l’UE de fomentar-lo i de destacar la seva importància. Així, la comunicació de la Comissió comença dient que “el voluntariat crea capital social i humà” i “posa en pràctica els valors fonamentals de justícia, solidaritat, inclusió i ciutadania sobre els quals està fundada Europa”.

En aquest sentit, la Comissió realitza entre d’altres, les següents propostes:

  • Els estats membres de la UE han d’establir incentius per recolzar el desenvolupament del voluntariat.
  • La creació d’un Cos Voluntari Europeu d’Ajuda Humanitària durant el 2012.
  • Els programes de finançament de la UE estaran més adreçats als voluntaris i al foment del voluntariat transfronterer.
  • També proposa reconèixer l’aprenentatge no formal i informal i les competències adquirides durant l’exercici del voluntariat.


Per saber-ne més:

Afegeix un comentari nou