S'aprova un protocol d'acció a les escoles per lluitar contra el maltractament infantil

Autor/a: 
Montse Agudo
 Font:
Font:
 Font:
Font:

S'aprova un protocol d'acció a les escoles per lluitar contra el maltractament infantil

Autor/a: 
Montse Agudo

Resum: 

El passat 4 de juny la Conselleria d’Ensenyament i la de Benestar Social i Família van signar un protocol d’actuació a les escoles que permetrà que els professors, a partir del curs vinent, quan tinguin la sospita de que un alumne està patint maltractaments puguin acudir directament a la fiscalia o a la DGAIA.

La Conselleria d’Ensenyament i la de Benestar Social han fixat un protocol que entrarà en vigor a partir del curs 2012-2013, el qual determina l’actuació dels professors i de la direcció dels centres escolars davant la sospita de maltractaments envers els alumnes de l’escola.

A partir del curs que ve, quan un docent o la direcció del centre detecti un maltractament greu ho haurà de comunicar a la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA) i davant la fiscalia de menors i el jutjat de guàrdia. A més, si hi ha signes d’haver patit un abús físic o sexual evident, la direcció del centre haurà de traslladar l’alumne a un centre hospitalari a fi que el puguin atendre i fer un diagnòstic acurat de les possibles lesions.

Per dur a terme aquesta intervenció, s’ha posat a disposició dels centres un simulador informàtic en què els educadors introduiran dades sobre els infants relacionades amb: l'aspecte físic (si arriba brut, sense esmorzar, senyals al cos..), vessant emocional o de comportament, aprenentatge i la seva relació amb la família i els companys.

El recull d’aquestes dades pretén determinar el nivell de risc de l’infant a fi de facilitar que el centre pugui actuar en cas de necessitat.

La intenció d’aquest protocol es homogeneïtzar el sistema d’actuació de les escoles davant d’aquesta situació, ja que l’Administració considera que els mestres, com a conseqüència de les hores que passen amb els infants, tenen elements suficients per valorar els senyals d’alerta que es puguin produir.

Llegir més

Afegeix un comentari nou