Literatura que trenca amb la transfòbia

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Literatura que trenca amb la transfòbia

Autor/a: 
Federació d'Ateneus de Catalunya

Resum: 

“Transito” és una novel·la gràfica escrita per Ian Bermúdez i il·lustrada per David Cantero que aborda les possibilitats que existeixen dins la transsexualitat a través de la llibertat i la cerca de felicitat.

La ploma del cunitenc Ian Bermúdez i el pinzell del murcià David Cantero han donat vida a la novel·la gràfica “Transito”. Els autors cerquen fons per editar el llibre amb una la campanya de micromecenatge a Verkami. Per ara, els mecenes ja han fet possible més de la meitat de l’import projectat, a falta de 20 dies d’esgotar el termini; la voluntat és arribar als 4.000 euros. L’obra es publicarà en coedició entre Edicions Bellaterrra i Pol·len Edicions.

Transito parla de ser trans, de les possibilitats que hi ha en aquest camí, de poder ser trans de la manera que es vulgui, de la recerca de la felicitat. Una novel·la que convida a reflexionar, riure, dialogar...i que, des del món del còmic, amplia el ventall multicolor de referents trans. El llibre tindrà una edició en castellà i una edició en català.

Es pot viure el gènere i la sexualitat, de la diversitat de cossos que poden existir més enllà del rígid binomi biodona/biohome.

El relat ficciona l’experiència de l’Ian i permet així incorporar una sèrie de personatges que mostren la fluïdesa amb la qual es pot viure el gènere i la sexualitat, de la diversitat de cossos que poden existir més enllà del rígid binomi biodona/biohome.

Ian Bermúdez és professor de llengua anglesa i d’espanyol per a estrangers. Ha traduït llibres sobre coeducació i a Cunit coordina el club Amb Veu Pròpia. Igualment, col·labora a Ràdio Cunit i ha publicat un poemari en què reflexiona sobre la transsexualitat. Per la seva banda, David Cantero és il·lustrador, autor de còmics, animador de dibuixos animats i artista conceptual de videojocs.

Afegeix un comentari nou