Salou, més a prop d’aconseguir la certificació turística de famílies diverses

Kiwop
L’empresa Queer Destinations és l’encarregada d’atorgar la certificació turística de famílies diverses. Font: Diversity Salou Font: Diversity Salou
L’empresa Queer Destinations és l’encarregada d’atorgar la certificació turística de famílies diverses. Font: Diversity Salou
Salou ja és una ciutat LGBTI – Friendly i compta amb la recent creació de l’associació Diversity Salou. Font: Ajuntament de Salou Font: Ajuntament de Salou
Salou ja és una ciutat LGBTI – Friendly i compta amb la recent creació de l’associació Diversity Salou. Font: Ajuntament de Salou

Salou, més a prop d’aconseguir la certificació turística de famílies diverses

Kiwop

Resum: 

L’associació Diversity Salou treballa conjuntament amb el consistori de la localitat per aconseguir la certificació que atorga l’empresa Queer Destinations amb l’objectiu d’atraure nous models familiars.

Salou fa passes endavant per crear un entorn segur i acollidor enfocat al col·lectiu LGBTIQ+. De moment, ja és una ciutat LGBTI – Friendly i compta amb la recent creació de l’associació Diversity Salou l’objectiu de la qual és contribuir a la construcció d’una societat més respectuosa, inclusiva i diversa.

L’empresa Queer Destinations és l’encarregada d’atorgar la certificació a totes aquelles poblacions que compleixen els requisits d’inclusió i generen espais segurs i acollidors per als viatgers LGBTIQ+. “El consistori ja ha rebut formacions tècniques. Ara és torn dels allotjaments, taxistes, comerços i establiments turístics de la ciutat”, detalla Elisabeth Caparó, tècnica de Promoció Turística de Salou.

Un cop acabades aquestes formacions, estudis i grups de treball, la localitat de la Costa Daurada espera rebre la certificació.

Trencar amb el concepte de família tradicional

Amb aquesta certificació, Salou vol atraure nous models de família: des del col·lectiu LGBTIQ+ fins a famílies monoparentals i famílies d’avis i nets. Una manera de trencar amb el concepte de família tradicional i assegurar el benestar i seguretat dels seus visitants.

“Estem lluitant molt per aconseguir aquesta certificació que ben segur serà un gran avenç per a la localitat”, explica el president de Diversity Salou, Josemaria Gomez. Fins al moment, l’associació està treballant intensament amb el consistori per assolir aquesta fita.

Menys d’un any de vida

Diversity Salou va néixer oficialment a finals del 2023 i és la primera entitat LGBTIQ+ de la localitat. El seu objectiu principal és ser un suport més per a aquelles persones del col·lectiu que han patit situacions de discriminació i manca de comprensió. L’associació, a banda d’oferir voluntaris preparats i sensibilitzats per a atendre, acompanyar i assessorar en cas d’homofòbia, també organitza trobades, conferències i activitats en defensa del col·lectiu.

De fet, col·laboren amb l’organització de la setmana internacional de l’Orgull a Salou amb una programació d’actes orientada a fomentar la sensibilització i el respecte dins la diversitat. A més, l'entitat també organitza periòdicament trobades i reunions per a persones que volen compartir les seves experiències, incloent-hi grups com 'Diverfamily' i 'Diverfriends', destinats a adults i a membres de famílies diverses.

Afegeix un comentari nou