'El voluntari d’Ericsson Response', article de Patricia Polvora, d'Ericsson, una proposta des d'ESADE

'El voluntari d’Ericsson Response', article de Patricia Polvora, d'Ericsson, una proposta des d'ESADE

Resum: 

"El voluntari d’Ericsson Response se sent orgullós de treballar per a una empresa que li permet dedicar part del seu temps laboral al bé de la societat. És l'orgull de poder contribuir, amb els seus coneixements i tecnologia, a que les organitzacions que estiguin ajudant a una població que ha patit una catàstrofe natural puguin fer-ho comptant amb la comunicació essencial per a funcionar".

"És l'orgull de poder contribuir, a la seva manera, a la complexitat que representa una catàstrofe natural".

"No necessàriament s'ha de parlar de voluntariat corporatiu com d'una eina de màrqueting o de branding. El valor del voluntariat corporatiu es troba en un percentatge elevat dins de l'àmbit de "motivació", de manera que empreses com Ericsson busquen poder oferir aquest tipus de programes per ajudar els seus empleats a "fer la diferència". Són programes que motiven la contractació de nous col.laboradors, la retenció de treballadors i que creen un "orgull corporatiu" entre tots els empleats. Aquest tipus de voluntariat "fomenta la identificació dels empleats amb l'empresa i ajuda a que se sentin satisfets de treballar en una companyia que es preocupa per la comunitat" recalca l'Estudi sobre l'estat del voluntariat corporatiu a Espanya (2010) publicat pel Club d'Excel·lència en Sostenibilitat.

L'important és obrir-los les portes als empleats que busquin aquesta singular manera d'aplicar els seus coneixements. D'aquesta manera, indirectament, els seus col.legues, familiars, amics i entorn proper coneixeran a l'empresa a través dels relats del voluntari motivat. Branding? Molt probablement, però no intencional ni planificat, simplement humà i personal. Quina activitat pot arribar a tenir un efecte tan directe com aquella relatada per una persona i que t'arriba al cor? Però la "motivació" espontània no sorgeix per miracle. És imprescindible que l'activitat voluntària estigui al 100% alineada amb la visió, l'estratègia i els valors empresarials. Sent així, el voluntari representa a la seva empresa, a la marca i els seus valors en la seva pròpia persona".

Patricia Polvora, Communication Officer Ericsson Response. Ericsson.

Etiquetes: 

Afegeix un comentari nou