La segona flota de la llibertat per Palestina, retinguda a Grècia

 Font:
Font:

La segona flota de la llibertat per Palestina, retinguda a Grècia

Resum: 

Rumb a Gaza” és una iniciativa que es porta a terme per segona vegada, per portar, per mar, material humanitari a la franja de Gaza, però especialment per seguir sensibilitzant sobre la situació a Palestina. Els organitzadors i moviments socials per la pau, com la Plataforma Aturem la Guerra, denuncien que Grècia “s'ha sotmès a les pressions d'Israel i altres Estats”.

Barcelona ha viscut concentracions davant del consolat grec, en conèixer la retenció del vaixell de l'Estat espanyol “Gernika”. Els moviments socials que donen suport a l'iniciativa denuncien que altres vaixells, amb banderes dels Estats Units i Canadà, entre d'altres, també han sigut retinguts en aigües properes a Grècia. I consideren, la retenció, “arbitraria i injusta, sense cap fonament jurídic, ni d'acord a la legislació grega ni segons el dret comunitari i internacional.”

I també denuncien que “l'ordre del Govern grec vulnera a més l'Acord de Schengen que consagra la lliure circulació de persones dels estats membres de l'Unió europea adscrits a aquest tractat, entre els quals hi figuren Espanya i Grècia”.

Teniu informació actualitzada a la web de “Rumb a Gaza”.

Afegeix un comentari nou