Nou registre de transparència de la Unió Europea

Nou registre de transparència de la Unió Europea

Resum: 

El nou registre permet els ciutadans europeus un accés directe i únic a la informació relativa als grups de pressió -o lobbies- que influeixen en els processos de decisió de la Unió Europea.

La Comissió i el Parlament europeu han posat en marxa aquest estiu el nou registre de la transparència, que substitueix l’antic el registre de la Comissió de 2008 on es recollia informació sobre 4000 organitzacions. Durant el proper any, tota aquesta informació s’anirà traspassant cap al nou registre.

L’objectiu d’aquest nou registre és donar un impuls a la transparència dins els processos de decisió de la Unió Europea oferint, a més, informació més àmplia que la que es recollia anteriorment.

Ara, per exemple, no s’inclouen només dades dels grups d’interès o pressió sinó que es registren també ONG, grups de reflexió i, en general, tota organització o persona que exerceixi activitats per influir de forma independent sobre les decisions de la UE.

Alhora, les organitzacions inscrites també hauran de proporcionar més dades, com ara les iniciatives legislatives que els interessen o l’import del finançament que han rebut per part de la Unió.

Finalment, amb la seva inscripció, les organitzacions es comprometen a respectar un codi de conducte comú.

Vegeu el vídeo de la conferència de premsa sobre el registre de transparència (podeu canviar d'idioma prement "Language"):

Afegeix un comentari nou