Recurs: CEA Barcelona, font de voluntaris internacionals

Recurs: CEA Barcelona, font de voluntaris internacionals

Resum: 

CEA Global Education Barcelona és una organització d'Estats Units vinculada als estudis superiors universitaris homologats per la Universitat de New Haven. Cada any, CEA Barcelona rep entorn a 1000 estudiants, que provenen de diverses universitats dels Estats Units. A Barcelona estudien amb professors de CEA Barcelona o amb la UB, UAB o UPF. CEA cerca entitats a Barcelona que vulguin acollir aquests joves com a voluntaris.

El voluntariat està molt desenvolupat a la cultura nord-americana. A causa de això, molts dels estudiants vénen aquí amb una experiència considerable en diverses àrees de voluntariat. Al arribar a Barcelona, desitgen continuar dedicant-se a activitats d'aquest tipus, molt valorades a EEUU i que els serveixen per a conèixer millor el mitjà social i el medi ambient local.

En aquest sentit, notant les nombroses peticions d'oportunitats de voluntariat per part dels estudiants, CEA Barcelona va decidir augmentar els esforços d'investigació en els espais de voluntariat a Barcelona i va crear un departament especial per a la gestió de les oportunitats de voluntariat que col·labora directament amb el departament acadèmic del centre d'estudis. El propòsit d'aquest recent creat departament és el d'aconseguir una immersió cultural i social dels estudiants nord-americans. En concret, CEA Barcelona està creant una base de dades de voluntaris i està col·laborant amb diferents entitats locals en l'àrea del voluntariat per a així poder gestionar les oportunitats adequades al perfil de cada estudiant.

En aquest moment CEA Barcelona té voluntaris col·laborant amb Ítaca, YMCA, Hospital Sant Joan de Deu i altres ONG en projectes puntuals. Actualment, CEA està obrint les seves portes per a col·laborar amb diverses ONG, tenint en compte el gran nombre de voluntaris que pot oferir a les entitats interessades. Les col·laboracions poden anar des de projectes puntuals de 1 dia fins a col·laboracions més llargues de 4 a 6 mesos, en àrees que cobrixen un ventall molt llarg, des de temes socials fins a les relacionades amb el medi ambient o altres.

“Creiem que fomentant les oportunitats d'ajudar als altres, els nostres estudiants podran aportar el seu òbol a les comunitats locals i al món!”, explica Enric Figueres, director del campus CEA Barcelona.

Les ONG que interessades en col·laborar amb el centre d'estudis CEA Global Education Barcelona, poden contactar amb Andreea Bordei a través del correu electrònic Andreea.Bordei@GoWithCEA.com o al telèfon 93.268.13.93.

Afegeix un comentari nou