Jornada sobre els canvis al Llibre tercer del Codi civil de Catalunya

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Jornada sobre els canvis al Llibre tercer del Codi civil de Catalunya

Autor/a: 
Mireya Ponce Sastre

La jornada es va celebrar el passat dilluns 15 d'octubre, a la seu del Centre d'estudis jurídics i formació especialitzada (CEFJE) i va ser inaugurada per la consellera de Justícia M. Pilar Férnandez Bozal.

L'objectiu de la jornada va ser el d'explicar les modificacions que ha tingut la recent Llei 4/2008, de 24 d'abril, del llibre tercer del Codi civil de Catalunya relatiu a les persones jurídiques, en la part de fundacions.

La Llei 4/2008, de 24 d'abril, va sorgir en un context social en què algunes de les fundacions catalanes havien perdut credibilitat, i es va posar de manifest la necessitat d'una regulació més estricta en la part de fundacions i d'un major control extern.

Amb posterioritat, la Llei 4/2008 de 24 d'abril, ha estat modificada per la Llei 7/2012, de 15 de juny, en la part relativa a Fundacions.

Durant la jornada es van explicar els principals canvis de la norma i es va valorat positivament aquesta nova regulació perquè dóna un marc d'autonomia a les fundacions rebaixant l'intervencionisme de l'Administració, però a la vegada preveu els mecanismes de control de la gestió econòmica d'aquestes entitats.

Finalment la Consellera va destacar que el marc jurídic de les fundacions quedarà tancat amb l'aprovació definitiva d'una nova llei del protectorat que regularà les competències d'aquest òrgan de control extern.

Afegeix un comentari nou