La Fundació "la Caixa" augmenta un 42% les ajudes per a entitats socials catalanes

Suport Tercer Sector
Autor/a: 
Eugenia Ifer
 Font: Fundación La Caixa
Entre els anys 1999 i 2021, el programa d’ajuts ha impulsat més de 19.000 projectes a tot Espanya, a través dels quals s’ha atès 8,7 milions de persones. Font: Fundació "La Caixa".
 Font: Fundación La Caixa
La iniciativa ha repercutit en la millora de la qualitat de vida, el benestar i la salut dels participants en els projectes en el conjunt de l’estat espanyol. Font: Canva.

La Fundació "la Caixa" augmenta un 42% les ajudes per a entitats socials catalanes

Autor/a: 
Eugenia Ifer
Suport Tercer Sector

Resum: 

La convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes Socials destinarà 10,5 milions d’euros a impulsar l’acció del tercer sector social de Catalunya.

La Fundació "La Caixa" ha presentat la convocatòria del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials a Catalunya. La seva dotació ha augmentat un 42%, 10,5 milions d’euros respecte a l'any anterior, destinats a impulsar l’acció del tercer sector social. La intenció de la fundació és que aquest increment permeti arribar a més entitats i a més persones en situació de vulnerabilitat.

Segons l’última Enquesta de Condicions de Vida de l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), la pobresa i l’exclusió social afecten el 26% de la població catalana a causa de l’encadenament de les crisis provocades per la pandèmia i la inflació. Amb aquest context, la presidenta de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, Francina Alsina, explica: “Hi ha un risc real que en els pròxims mesos augmenti encara més la bossa de pobresa i exclusió perquè moltes famílies es troben al límit, estan encadenant una crisi rere l’altra sense possibilitat de recuperar-se”.

La dotació augmenta un 42% per a les entitats catalanes l’any 2022

Per donar resposta a les necessitats emergents de la societat d’una forma més justa i igualitària, la convocatòria 2022 del Programa d’Ajuts a Projectes d’Iniciatives Socials de la Fundació "la Caixa" intensifica els ajuts a persones en situació de vulnerabilitat i a les entitats sense ànim de lucre catalanes que les atenen.

Marc Simón, subdirector general de la Fundació "la Caixa", ha afirmat: “Sabem l’esforç extraordinari que estan fent les entitats socials. Per aquesta raó intensifiquem la nostra col·laboració amb el tercer sector ampliant la dotació i facilitant l’accés als ajuts. Volem ser més a prop de les entitats i les persones en situació de vulnerabilitat i impulsar el màxim de projectes que impactin en qui més ho necessita”.

Sis línies d’acció prioritàries

El programa té sis línies d’acció prioritàries: gent gran i reptes derivats de l’envelliment, persones amb discapacitat o trastorn mental, humanització de la salut, lluita contra la pobresa i l’exclusió social, inserció sociolaboral i interculturalitat i acció social.

Les entitats socials catalanes podran presentar els seus projectes del 2 al 27 d’octubre del 2022. L’import màxim que es pot sol·licitar per projecte a la modalitat 1 passa de 40.000 a 50.000 euros. A la modalitat 2 es podrà sol·licitar un import a partir de 50.000 i fins a 100.000 euros.

Afegeix un comentari nou