Ubuntu mòbil per la tardor

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Ubuntu mòbil per la tardor

Autor/a: 
Xavi Aranda - Associació per a Joves TEB

Resum: 

Mark Shuttheworth, fundador i director de Canonical, ha confirmat que la versió per mòbil d'Ubuntu sortirà a la tardor. Els desenvolupadors podran accedir aquest mes al sistema operatiu mitjançant un Samsung Galaxy Nexus.

Sembla ser que el programari lliure començarà a tenir més protagonisme en el món dels dispositius mòbils. Fins fa poc temps, semblava que el regne del programari lliure per terminals fos exclusiu d'Android, però els rumors dels últims mesos s'han convertit en realitat. Ubuntu, presentarà a la tardor una versió per a terminals mòbils.

Milers de voluntaris d'arreu del món podran complementar la creació d'Ubuntu per a mòbils.

Així ho ha comunicat Mark Shuttleworth en una entrevista al The Wall Street Journal. El fundador i director de Canonical, ha comentat que molts operadors de telefonia s'estan interessant en el projecte, ja que volen interposar algú al mig entre Google i Apple. De moment, però, queden moltes incògnites per saber: com seran les aplicacions? es podrà arrancar al costat d'un altre sistema operatiu?

Per fer-ho més real, des de aquest mes els desenvolupadors podran accedir al sistema operatiu d'Ubuntu, provant-lo des de un Galaxy Nexus. De fet aquesta és la filòsofia del programari lliure, que el codi sigui accessible per a tothom. En aquest cas, Ubuntu Mobile, així ho és, i milers de voluntaris d'arreu del món podran complementar la creació d'Ubuntu per a mòbils.

Font d'informació: Geeks.cat

Afegeix un comentari nou